Förberederlser för växthus och ännu mer jobb… 1 kommentar


Just nu förbereder vi för vårt nya växthus allt vad vi orkar. I vecka 28 kommer stomme och fönster partier för vårt alldeles nya härliga växthus. Vi bygger det själva så klart och just nu håller jag på att göra ännu finare i vår lilla köksträdgård. Inte kunde man ana att denna mark som varit mer eller mindre otillgänglig skog, nu snart är en alldeles underbar del av vår trädgård. Som ett litet paradis.

Vi har nästan bara berg på vår tomt och under de år jag haft sommarstuga så har jag inte brytt mig så mycket. Men att ha ett enda ställe och kunna utforska delar av trädgården och dessutom ha den tiden att göra det och inte flänga mellan att klippa gräs och rensa ogräs på två olika ställen, då kommer man på jättemycket roliga ideér och dessa ideér stoppar inte med detta projekt kan jag lova.

I går grävde vi ur mer jord från berget och frilade det och högtrycksspolade hela berget. Om man man har en bergstomt så skall man visa det! Det blir en otroligt vacker kontrast med grå berg och odlingar i grönt. Här skall sedan fyllas på med mera gårdsgrus i samma storlek och färg som vi har mellan pallkragarna.

Jag planterade även lite jordgubbar i krukor eftersom jag saknar mitt jättestora jordgubbsland!

När vi fyllt alla bergsskrevor med mer sten, så började vi skissa på staketet och efter någon timma så åkte vi till Byggmax och köpte stolpfötter och borrade på plats. Sedan blev det en ny tur till Byggmax för staketstolpar och själva staketet!

Vi rensade även hela berget neråt och högtycksspolade så det vackra berget verkligen träder fram!

Så här långt kom vi i går innan vi tog en paus för dagen och grillade i stället!

I går satte vi alla stolpar och en av de bräder som staketet skall sitta på! Det blir som ett litet paradis. Vi kommmer dock inte kunna göra klart staketet eftersom vi måste kunna komma åt att montera växthuset och det tillkommer en terrass och lite annat som ni får se senare så just nu kommer vi sätta kompostgaller i ändarna på staketet för att sedan fixa till detta när vi kommer så långt. Vi kommer nämligen göra min lilla köksträdgård tillgänglig även för vovvarna så dom får lite mer att utforska!

Jag gjorde även fint på framsidan av huset eftersom vi har en del framför vår stenmur som består av sten och där det gärna växer ogräs. Som den pedant jag är så tål jag inte det och måste hela tiden rensa här för att det skall kännas bra. Jag tycker annars att det skämmer hela vår tomt!

Lite blomsterprakt på framsidan!

Härlig mycket vi fick gjort i går. Jag planterade även ut mina majsplantor i en kruka med växtstöd och gurkan, och idag fortsätter arbetet med staketet och som samtidigt blir en lite hage till våra fina vovvar som dom kan utforska! Skall bli så roligt att se det första staketpinnarna på plats!

Ha en skön dag, och vilket fantastiskt väder vi haft här i Göteborg!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Förberederlser för växthus och ännu mer jobb…