Mini-växthus till pallkrage! 16 kommentarer


I dag har jag varit land och rike runt! Det började med att jag fick se ett litet växthus man kan sätta på en pallkrage och tänkte för mig själv att det blir perfekt för några av mina plantor nu i början. Särskilt innan mitt växthus kommer på plats och det vet vi inte riktigt ännu.

Så jag började åka runt och leta efter det lilla fina växthuset tillverkat i aluminium och det var slutsålt överallt. Till slut när jag varit runt i hela Göteborg så ringde jag till Kungsbacka och frågade och då visade det sig att de hade ett enda kvar som dom märkte upp med Berith och ställde på lagret! 🙂 🙂 jipppiii….

Så nu är jag ägare till ett litet superfint växthus som kommer sitta så fint på en av alla mina pallkragar! Så här ser det ut!

Det har fyra stycken öppningsbara fönster vilket är ett måste när det blir sommar och solen står högt på himlen! Detta kommer bli så bra!

Jag har även inhandlad bågar för att kunna lägga fiberduk över på ett bra och enkelt sätt, och jag köpte faktiskt formsydda fiberdukar i tjock och fin fiberduk. Jag upplevera att när man köper den på meter vara eller i rulle så är det alltid den tunnaste sorten. Har även införskaffat snigelskydd som jag tänkt sätta på pallkragarna och på insidan skall ja ha duk för att skydda själva pallkragen. Sedan har jag införskaffat 6 meter markduk som skall vara underlaget i min lilla trädgård innan jag sätter mina pallkragar på plats och sedan lägger grus!

Älskar små projekt som detta även om det innebär mycket arbete. Grädden på moset i dag var det lilla växthuset! Skall bli superkul när det kommer på plats men det dröjer nog tills i nästa vecka räknar jag med! 🙂

Så nu skall jag ut och gräva lite efter en välbehövlig kopp kaffe!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

16 tankar om “Mini-växthus till pallkrage!

    • pretty Inläggsförfattare

      Hej Åsa,

      Jag köpte det på Plantagen. De sa att de skulle få in nya i mitten på April tydligen hade de sålt väldigt många fler än de hade räknat med och de kostade 999 kr. 🙂

      MVH
      Berith

  • Helena calllstam

    Hej,
    Har du monterat ditt växthus ännu? Vi satte ihop vågat idag men jag blev lite förvånad över att de öppningsbara fönstrens inte gick att öppna mer.. verkar vara svårt när man ska ansa och skörda grönsaker a.. kanske har vi monterat fel..

    Med vänlig hälsning,
    Helena

    • pretty Inläggsförfattare

      Hej Helena,
      Jag har monterat mitt och fönstren går att ”slida av” i skenan! 🙂 Pröva får du se! Sedan går de lyfta högt när man vara skall vattna eller skörda! 🙂
      Ha en fin kväll!

      MVH
      Berith

    • pretty Inläggsförfattare

      Hej Robert,

      Jag kommer tyvärr inte ihåg vad den heter men den finns på Plantagen. Tyvärr tror jag att de nu sålt slut för denna säsong för efterfrågan blev extrem tydligen. Men titta även på Harald Nyborg för jag vet att en kund sa att även dom hade det! Du kan alltid ringa runt till olika Plantagen så kanske någon har ett kvar! Annars kommer dom tillbaka nästa år!

      Ha en fin helg!
      //Berith

  • Katharina

    Hej!
    Funderar på växthuset redan inför nästa sommar och undrar vilka mått det har? Ät det 60×80 eller 80×120? Tack för informationen!
    Hälsning
    Katharina

    • pretty Inläggsförfattare

      Hej Katharina,

      Växthuset är 80×120 och passar alltså på den pallkragen som är av standardmått! 🙂 Roligt, du kommer bli så nöjd. Vi har gjort lite åtgärder för att inte glasluckorna skall blåsa upp i dåligt väder. Skall göra ett blogginlägg om detta så kanske du och andra får lite tips! 🙂
      Ha en skän kväll!
      Berith

    • pretty Inläggsförfattare

      Hej Susanne,
      Det är Plantagen som säljer dom, men dom är slut på lager nu för dom gick åt som smör i solsken, men dom skall få in dom nästa år igen för att det blev en sådan Succé! 🙂 Så håll utikik till våren! 🙂
      Ha en skön dag.
      MVH
      Berith

  • Stefan

    Införskaffade ett jag också men tyvärr tålde inte huset stark vind då glasluckorna stått och slagit, en glasskiva gick sönder plus att hela taknocken blev sne och vind. Aliminiumet har också spruckit när luckorna slagit.

    Trist på annars ett trevligt växthus.

    • pretty Inläggsförfattare

      Hej Stefan,
      Tråkigt att höra att ditt miniväxthus inte höll måttet. Jag bor på en väldigt blåsig plats så jag gjorde justeringar från början med att sätta fast de öppningsbara luckorna genom att borra ett hål i aluminium-beslaget och trä en gummistropp igenom som jag sedan kan fästa i ett beslag på pallkragen. Så när det blåser rör sig inte luckorna alls! Men jag förstå absolut problemet. Första gången det började blåsa var jag tvungen att slida av luckorna och ta in dom och sedan gjorde jag denna förbättring. 🙂 Du kanske vågar dig på ett nytt och göra likadant som jag. Om du är intresserad så skickar jag gärna bilder på hur jag gjort!

      Ha en fin kväll

      //Berith

  • Maria

    Hej! Funderar på att köpa detta växthus, men en sak jag undrar, hur gör ni med det under vintern? Är det svårt att montera ner?

    • pretty Inläggsförfattare

      Hej Maria,

      Vi har det på pallkragen även vintertid. Vi har låst fast glasluckorna, men man kan ta loss dom och lägga dom på insidan så att det inte blåser sönder.
      /Berith