Sista detaljerna!


Nu skall vi snart addera några av de allra sista detaljerna i vårt orangeri! Nämligen krukor! I dessa krukor skall bland annat odlas vindruvor! Vi har tittat oss runt omkring för att se var vi kan hitta de finaste krukorna. Först hade vi tänkt att tillverka i trä, men nu har vi bestämt att vi hellre vill ha i betong eller liknande material just för att vi även har ett bord i ljus betong!

Jag har även tänkt mig att odla tomater i två av dem och under tomatplantorna har jag tänkt mig mängder med basilika som jag använder väldigt mycket av i min matlagning!

Jag kan inte titta mig trött på mitt orangeri. Jag kan inte hindra mig själv att hela tiden titta på det, gå ut, gå ett varv i min lilla köksträdgård och sätta mig med en kopp kaffe på kvällen i mitt orangeri, även fast jag aldrig dricker kaffe på kvällen!

Det är så vackert så att det nästan gör ont och tillfredsställelsen att vi planerat varenda liten detalj tillsammans, ritat, diskuterat och tittat, drömt och jobbat hårt. Jag är så glad att det fått ta sin tid och att vi inte stressat, utan vi har verkligen gjort allting färdigt och som vi velat ha det och inte lämnat någon enda detalj åt slumpen!

Älskar bilden ovan, där man ser lite av köksträdgården, staketet, rosenportalen, pallkragarna och de vackra lådorna som vi byggt runt själva huset!

Nu kan jag snart på allvar börja planera för min odling till nästa vår. Plantering skall göras senast i februari men just nu njuter jag bara av sensommarens vackra ljus och sköna luft!

God morgon på er och hoppas er torsdag blir en bra dag!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.