Pretty Home Blog – Moodboard Lundby Dockhus Del 2 1 kommentar


I dag lördag snöade det ute när jag vaknade. Tog min första kopp kaffe och började skissa på ett förenklat moodboard för mitt lilla Lundby Dockhus. Ett dockhus kan faktiskt vara ett utmärkt sätt att öva på sin förmåga att inreda sitt eget hem. Pröva. Jag kommer ta med dig på varje steg hur du på ett enkelt sätt gör om ett dockhus.

Egentligen är tanken densamma som vid ett stort projekt med den skillnaden att det är i ett mikro-format och det går åt en bråkdel av material. I ett dockhus så ser du också samtliga rum samtidigt vilket du aldrig gör vid ett vanligt projekt. Det är också därför jag valt en tapet på några av ställena med samma mönster men i olika fäger. När jag delat upp dom där de skall sitta kommer man ändå inte uppleva detta utan tanken är att just detta skall bli en del av den så kallade röda tråden.

Självklart kan man använda samma tapet även hemma om man vill. Man kan skapa den röda tråden på många olika sätt och mönster är ett av dom, men man skall bara tänka på att bryta av dom samma så att det inte blir tråkigt.

Ni som inte alls är inne på dockhus kan också se detta som en lektion i att inreda. Tänk lite större. Det kan också vara ett kul projekt och behöver inte ha någon egentlig betydelse mer än att det är väldigt roligt att komma på små detaljer man kan göra till sitt dockhus. Har du barn är det ett utmärkt sätt att öva på den kreativa delen.

För att prata lite om vad jag valt och för att ni skall förstå mina tankar så tänkte jag berätta lite om mina val och visa er mitt moodboard i ett tidigt skede. Man skall heller inte vara rädd att förändra under tidens gång för ingenting är ristat i sten. Det gäller även vid ett vanligt projekt. Tänk på det!! Man kan få nya kreativa idéer på vägen och det är inte fel att ändra sig.

Moodboard Lundby Dockhus1

När man inte är van att göra ett så kallat moodboard blir många nervösa över att bestämma till punkt och pricka hur det skall se ut, men det är alltså inte det som är tanken. Tanken är att man skall se helheten av den tanken man hade. Eller ett sätta att lägga pussel för den som har svårt att se helheten.

Den blommiga tapeten har jag valt till sovrummet, den tapeten skall kännetecknas av glädje och färg och som ni ser bär den åtskilliga färger i sina vackra blomstermönster. Den minsta gemensamma nämnaren är lila, och just därför har jag valt den som en av mina huvudfärger för att inte det skall bli så givet och göra det lite mer spännande. Det rosa/lila randiga är ett sidentyg och det skall få bli gardiner. Nu är just detta tyg vädlgit bredrandigt så jag hoppas att jag kan använda det för det tar upp en mängd av de färger som redan finns i blommorna och det avviker med sitt randiga mönster. Ett sätta att få en bra mix.

Jag skall också göra en djuphäftad sänggavel och till det skall jag använda den enfärgade lila sammeten som ni ser på min moodboard.

Jag kommer självklart lägga till och dra i från under resans gång, men så här ser mina första tankar ut och det är alltså så här man jobbar med en hel interiör och detta är ett bra sätt att få en uppfattning om vad som komma skall och se hur olika material och mönster passar i hop.

Nu kör vi….hoppas ni gillar mitt nya lilla projekt!





Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Pretty Home Blog – Moodboard Lundby Dockhus Del 2