Godis för att det är fint och recept på Rocky Roads!


Eftersom jag är en färgjunkie! Jag älskar färg och blir glad av färg så försöker jag sätta färg på det mesta i min tillvaro. Så även när jag bakar, men det får så klart aldrig påverka smaken! Men om jag kan göra det utan att det påverkar smaken då kommer jag göra det alla dagar i veckan!

Jag gjorde nämligen även Rocky Roads i helgen och då kan jag självklart inte hålla mig från att använda färgade mini-marshmallows som Ica har.

Här kommer mitt recept och dom går att  förvara i en fin glasburk med lock. Jag vet att det finns fina glasburkar på Rusta och den jag visar här nedan har jag köpt på IKEA och där finns dom i olika storlekar.

img_9185

Rocky Roads

4 dl mini-marshmallows (en hel påse)

300 gram 70% mörk choklad

3 dl jordnötter

2 påsar eller ca 25 dumlekolor

Smält chokladen i microvågsugnen. Snabbt ner med alla dumlekolor så att dom smälter och försöka att mosa dom med en sked. Sedan blandar du i alla inredienserna och rör om ordentligt. Stjälp upp alltsammans i en form som du klätt med smörpapper (då är det sedan lätt att bara lyfta upp det och hacka det i snygga bitar) Låt stå i kylen ett par timmar sedan är det färdigt för att skära det i snygga bitar.

img_9181

Så här vackra blir dom när man skär upp dom!

img_9182

img_9183

Sedan skär jag dom i lagom stora bitar och lägger i en tättförslutande glasburk som jag förvarar i kylen!

img_9184

img_9185

Även gott med en till kaffet! Jag tänker som så att det är bättre att göra godis själv och veta exakt vad som är i, än att köpa något som man äter och som kanske innehåller massor av saker som man helst inte borde äta!

I dag kanske jag skall dekorera de fina Eiffeltornen jag bakade i går när jag gjorde pepparkakor!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.