Mozartkulor


Varje jul brukar jag göra egna Mozartkulor och denna blir ingen skillnad. Jag tycker att det blir så himla mycket godare än de man köper och dessutom så är det roligt att göra egna.

Så här kommer mitt recept på Mozartkulor. Det enda man behöver tänka på är att man behöver göra dom i flera moment då det behöver bli riktigt kalla mellan de olika momenten och innan man doppar dom i choklad. Så här kommer mitt recept.IMG_3180

Mozartkulor ca 30 st

125 gram nogat

200 gram mandelmassa

200 gram mörk 70% Choklad

Dela 125 gram nogat i 30 bitar och rulla dem till kulor. Lägg på bakplåtspapper och lägg i kylen över natten.

Dela 200 gram mandelmassa i 30 bitar kavla bitarna mellan bakplåtspapper och klä in nogatkulorna och rulla dom till fina bollar. Ställ i frysen i någon timma.

Smält 200 gram choklad i mikrovågsugnen och doppa kulorna i och låt de rinna av. Lägg dem på ett bakplåtspapper och sätt dom i frysen i ett par timmar.

Förvara dom kallt och ta bara fram några i taget! De blir verkligen supergoda!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.