Mitt 2016 – Del 2


I mars månad fick jag en bonus på jobbet och styrde kosan mot Michael Kors butiken och köpte mig något jag förtjänade. Jag hade haft en tuff början på året och tyckte jag var värd något fint. Det blev ett fodral till passet, en ny ryggsäck med silverniter och ett par underbara sneakers! Inga kläder för jag hade gått upp så mycket att jag inte ens ville prova kläder!

 

Har inte publicerat någon av dessa bilder förrut men här kan ni se med egna ögon hur mycket jag gått upp! Ser ut som jag svällt och det gjorde jag verkligen! Hela kroppen var svullen precis som om jag också samlade på mig vätska. Inga av mina kläder passade längre! Detta hade jag bara på mig en enda gång tack och lov. Det blev väldigt fort för stort!

Det är maj och jag kan äntligen börja att plantera lite vackra växter! Försöker fokusera på andra saker än min viktuppgång men det är oerhört svårt.

I mitten på maj så åkte jag hem till mamma efter att tredje läkaren sagt att det inte var något fel på mig. Jag var helt knäckt.

Det var min mamma som knäckte det, 83 år gammal. ”Berith det fattar du väl att du kommit i klimakteriet”. TACK mamma är allt jag kan säga för hon visade mig vägen fram. Utan henne vet jag inte vad jag hade gjort! Jag kämpade verkligen. Det är här jag verkligen fick anvädning av det vi kallar ”pannben”. Jag gav aldrig upp! Jag kastade om allt jag tidigar trott på med mat och träning i luften och började om på 0!

Jag bestämde mig för att äta sallad till både lunch och middag, jag åt bara skivat äpple till mellanmål och jag drack endast kranvatten förutom cappuccino som var det enda jag unnade mig i övrigt. Jag var stenhård. På de första 3 veckorna gick jag ner 9 kilo! Alltså jag kan inte ens beskriva känslan! Jag började känna mig som Berith igen, fortfarande kunde jag bara gå promenader men det gjorde jag varje dag!

Tre veckor senare ser ni redan att jag har förändrats! Svullnaden är borta, mitt ansikte börjar likna mig igen. Jag började kunna gå rundor utan att det svartnade för ögongen, jag hade fått B12 bland annat för jag hade vissa brister. Jag hade bestämt mig för att inte ta östrogen om det inte var alldeles nödvändigt så jag kämpade på. Jag åt näst intill inget salt för min kropp hade samlat på sig massor av vätska som jag behövde bli av med så det var en del av viktnedgången. Första veckan gick jag ner 3,5 kilo.

Så här kunde min middag så ut, och så ser den ut än i dag!

Vi var hos min syster och hade en liten vårträff! Längst in på vänser sida, Stefan, sedan min storebror Jonny, hans fru Marie. Längst in på höger sida min storasyster Anita, hennes man ”lille” Micke, min mamma Inga-Maj och sist men inte minst Anita´s vackra dotter Erika!

Jag såg ut så här den dagen och började i alla fall sakta men säkert känna mig som mig själv igen…att jag var på rätt väg!

Nu körde jag på hårt för att gå ner i vikt, fortfarande 10 kilo från målet på denna bild! Jag fick nya träningskläder från Stella Sport för att hålla peppen uppe av Stefan. Älskar dom men det skulle visa sig att de skulle bli förstora fram igenom!

Den tolfte maj fyllde min lilla Fonzen 1 år. Det firades självklart med tårtkalas!

Får man börja nu! Min lilla ettåriga kille!! Sådan fin personlighet har han, helt ljuvligt på riktigt den goaste lille vovven jag någonsin haft!

Fina vovvar!

Stefan köpte ett skinnset med handskar och hjälm till mig för att jag skall kunna hänga med honom på hans fina motorcykel

Vi tog Stefans motorcykel till Marstrand och massor av andra ställen! Njöt av varsin cappuccino i solen som var det jag kunde unna mig.

Stefan på sin hoj!

I juni var vi hembjudna på grillkväll till min väninna och hennes nya pojkvän Roger! 🙂 Dom tyckte jag var lite tråkigt för jag åt bara sallad..hahahahah men jag hade verkligen siktet inställt.

Midsommar och jordgubbstårta. Det var första gången jag tog en bit fika men fick i gengäld gå 2 mil. Resten av tårtan var det inte svårt att få Stefan att äta upp.

Sill och potatis var dock godkänt för mig att äta så länge jag bara tog väldigt lite gräddfil.

Pajerna gjorde jag till Stefan, men de var fina att titta på!

……och självklart gällde jordgubbstårta även våra godingar Popcorn och Fonzen

Nu börjar reslutatet synas på att jag gått ner många kilon!

Fick ett helt nytt set av Stefan från Michael Kors och jag känner mig verkligen som Berith igen! Såå underbart. Nu har jag gått ner 12 kilo!

Fick ett vackert tårtfat, eftersoom en av mina hobbies är att baka kakor till min försökskanina Stefan! En syssla som gör att jag håller mig sysselsatt nu när jag inte kan träna lika mycket längre!

Bakar som aldrig förr samtidigt som jag själv håller diet och bara blir smalare. Härlig känsla!

Köpte flera nya set kläder för nu börjar jag bli väldigt mycket mindre! Jag känner mig lycklig för att jag har gått ner massa kilo.

Det slutade med att Stefan köpte en egen motorcykel till mig! Så nu har jag både motorcykelkläder och en egen motorcykel.

Min nya hoj

Detta var fram till och med juni i bilder, men det kommer två delar till! 🙂 Nu började jag känna mig som mig själv igen…härligt

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.