Se vågen som din bästa vän!


Hur går det med träningen kanske ni undrar. Jag tränar på och jobbar så hårt jag kan just nu. Vet inte om jag kan säga detta tillräckligt många gånger. Att hur mycket du än hatar vågen så låt den bli din bästa vän. Det är vågen som kan tala om för dig i god tid om du är på väg åt fel håll. Det är vågen som kan hjälpa dig att se om det du åt under gårdagen, var bra eller dåligt. Det är vågen som varnar dig när du gått över den gräns du satt för dig själv. Det kommer finnas tider när du måste börja om och tänka nytt men du måste skaffa dig ett bra förhållningssätt till vågen för det är den som kommer hjälpa dig att hålla vikten på en bra nivå.

Jag hävdar med den dummes envishet att den enda anledningen till att någon INTE vill ställa sig på vågen är att personen i fråga vet att dom ätit fel och misskött sig när det kommer till mat och motion! Man vill helt enkelt inte se det, och istället för att göra något åt det och se det i vitögat så struntar man i det och låtsas att man inte behöver. Face it! Skaffa dig bra rutiner som gör ditt liv långt och friskt! Det är för dig inte för någon anna.

Den som säger att vågen inte är bra, och att fett väger mindre än muskler, och allt det där och lite till försöker bara hitta en anledning att slippa. En anledning att förklara bort varför dom gått upp i vikt när dom borde gått ner. Som om man skulle kunna bygga upp ett kilo muskler på en vecka! Nej det går inte, det är faktiskt helt omöjligt hur mycket du än tränar! Om du är totalt otränad och börjar träna som en vilde så kan du under ett års tid om du tränar som en bodybuilder bygga upp max ca 6 kg muskler. Ta då med i beräkning att du gjort av med en hel del fett så förstår du att det jämnar ut sig ganska rejält.

Så vad vill jag säga. Jo, Rom byggdes inte på en dag. Så jag försöker inte hetsa till någon form av bantning. Men börja med att skaffa dig goda vanor. En av de goda vanorna är att väga sig varje morgon efter första toalettbesöket och innan frukost. Då har du kontroll på vad som hänt. Inte en gång i veckan för då är det svårt att dra slutsatser, utan varje enskild dag. Vardag som helgdag…varje enskild dag! Där har du en otroligt god vana att starta med!

Sätt en vikt som du aldrig får gå över och redan när du börjar närma dig den där vikten så bör du börja planera och skärpa upp de goda vanor som du kanske halkat ur. Var inte för hård mot dig själv. Men var hård när det kommer till vågen, för hur det än förhåller sig skall du kunna se det i vitögat och tala om för dig själv att det är du som bestämmer över ditt liv oavsett vilket håll du väljer att gå.

Att känna sig fin och nöjd med sig själv är en härlig känsla, och vill man gå ner i vikt så är några hundra gram om dagen en härlig känsla. Det handlar om att nå sina mål och inte om att uppnå något skönhetsideal

Det är dom små enkla sakerna i vardagen som skapar förändring. En lunch promenad. Att man ställer bilen längre bort varje dag när man kommer till jobbet. Att man tar trapporna. Att man inte alltid behöver ta bilen när man skall handla t e x mjölk, för även om det tar längre tid så är tiden lagd på något bra och nyttigt, nämligen en promenad extra.

Jag vet att ni klarar det, för kan jag så kan ni! 🙂

HA en underbar måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.