Parmesan-kex


Att baka är en hobby för mig. Tycker det är så  fantastiskt roligt och därför tänkte jag i dag ge er ett recept på något som närmast liknar brysselkex men istället med parmesan som en av ingredienserna. Passar perfekt som tilltugg eller till ostbrickan.

Avänd gärna kryddor i degen om ni vill ha ytterligare smak. Som här med rosmarin i degen på den ena och den andra rullad i vallmofrön!

Parmesan kex ca 35 st

100 gram smör

75 gram riven parmesan

150 gram florsocker

1 ägg

Lägg rumsvarmt smör i en bunke och blanda ner ingredienserna tills det blir en fast deg. Knåda den färdiga degen i en minut och  dela den sedan i två delar och rulla varje del till en två rullar/cylindrar som är ca 3 cm i diameter. Lägg rullarna i gladpack och lägg in i kylen i ca 1 timma.

Sätt på ugnen på 175 grader. Ta sedan ut rullarna ur kylskåpet och skär 1 cm tjocka skivor och lägg på bakpappersbeklädda plåtar och låt de gräddas i ungen i ca 15 minuter.

Jag lovar er att alla kommer fråga efter receptet. 🙂

Ha en trevlig söndag

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *