Värme i vårt orangeri!


När vi byggde vårt orangeri så bestämde vi från början att isolera golvet för att möjliggöra att kunna förvara t e x medelhavsväxter i framtiden och för att också kunna börja odlingssäsongen tidigare varje år. Dessutom möjliggör det att vi kan använda det året runt.

Nu skall vi investera i en växthusvärmare och den ser ut så här och här en digital växthusvärmare som ser till att det håller den värmen som vi vill att den skall göra. Då går värmaren aldrig i onödan utan bara när det verkligen behövs.

Vi är så fantastiskt nöjda med vårt orangeri! Vi tog god tid på oss att välja ut det vi ville ha och det blev till och med bättre än vad vi någonsin kunde önska. Att dessutom hitta ett växthus/orangeri som är stormsäkert var nämligen en av de delar som var viktig för oss och därför valde vi ett orangeri tillverkat i limträ.

En bild från i somras när vi precis var klara men ändå är långt ifrån där vi vill vara nästa säsong 2018. Jag längtar så oerhört mycket till februari när jag kan sätta alla mina frön som jag planerat.

Nästa säsong blir det också ett bevattningssystem som vi har tittat ut. Återkommer med vad vi valt när vi kommer så långt.

Vi är verkligen så nöjda med vårt orangeri. Vi trodde nog aldrig att vi skulle använda det så mycket som vi gör under alla säsonger. Det är nog den största skillnaden mot vad vi trodde när vi köpte det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.