Vår lilla glädjespruta!


Vi har två Cavalierer, och genom åren har vi haft några stycken men just nu är dom de här två underbara individerna. Det är det som är så fantastiskt med hundar att dom precis som människor har olika personligehter.

Dom här två alltså! Jag älskar Blenheim och från att tidigare vilja ha dom i alla färger som jag också haft, så har jag insett fördelen med dom här gossiga vovvarna. Det är något speciellt med just färgen Blenheim.

När lille Fonzen kom så visade det sig ganska tidigt att han var en liten glädjespruta! Till skillnad från de andra vovvarna så studsade fram på morgonen som en liten studsboll, och nu har Boss antagit samma form. Han fullkomligt hoppar fram på morgonen och älskar sina rutiner, men att först ut och kissa och när man kommer tillbaka så är det ett kex som gäller och sedan frukost!

När fruktosten är slut, så somnar dom båda två oftast tätt intill varandra!

Till skillnad från alla mina andra vovvar så vill Boss gärna ta saker från bordet, något han inte får, men fortfarande gör i bland! Men vi har utvecklat en ”byteshandel”. Om han tar något så kan jag byta med honom, då är han väldigt medgörlig! Han är också en vovve som aldrig springer iväg när han gjort något bus, utan jag har fått honom att sätta sig ner och stanna och lyssna, och alltid får han beröm för att han inte springer i väg! Så han vet alltid när det är något som inte är bra, men han vet också att om han bara sköter sina kort så får han beröm, vilket han ÄLSKAR!

Här är han väldigt liten…

Just detta med olika personligheter på vovvarna är så härligt! Boss är i övrigt lite av en busig vovve, men otroligt tillgiven och inlyssnande. Jag skulle nog säga att trots sin busighet så är han den hunden som gillar mest att vara till lags. Han gör allt man säger, kommer på inkallning, gör alla konster du kan tänka dig och lite till!

Alltid i hop och tätt tillsammans!

Boss gillar att klura ut saker, medans Fonzen är lite i bakgrunden och egentligen vet men låter Boss klura lite. Fonzen är smart så han bara går in ”och gör” det man bett om.

Med Boss har jag fått köra en liten annan taktik med uppfostran, han måste hela tiden få beröm, och när han får det blir han fantastiskt följsam och lugn. Han vill höra att han är duktig och gör nästan vad som helst för att få höra dom orden! Rolig liten filur. Så fort han hör sitt namn så kommer han som ett skott! 🙂

Det roligaste jag vet är att lära dom nya konster och just nu håller vi på att öva på en konst att utifrån flera muggar, välja den muggen med mest godis i! 🙂 Kul tycker dom, ännu roligare tycker jag!

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.