Bildkavalkad – sovrum i dagsljus!


Tänkte jag nu skulle visa sovrummet i dagsljus. Hela rummet är inrett med Designers Guild senaste collection Caprifoglio. Så tapeter, tyger, mattor, kuddar, överkast kommer från Designers Guild. De sidebord som jag använt som sängbord skall få varsin glasskiva så att man kan ställa saker och enkelt hålla rent. Sängborden/sideborden hittar ni även dom i vår webshop. Ni hittar allting i vår webshop HÄR

Lamporna är tillverkade av By Rydéns, men jag rekommenderar ingen att köpa en lampa om ni inte är tekniska som jag själv och kan fixa till lampan så att den fungerar som det är tänkt. Ni hittar mitt inlägg om detta HÄR. Om ni inte gör det kommer tyvärr lampan att förstöra tapet och vägg för er och kommer inte sitta bra på väggen. Synd att By Rydéns tillverkar lampor som inte fungerar i verkligheten. De borde ringa eller kontakta mig så jag kan ta mig ett snack med dom. Att köpa en lampa för 1300 kr som inte fungerar som det är tänkt det är inte kul. Jag tittade på tekniken redan innan jag köpte den och visste att jag skulle bli tvungen att modifiera den, men en normal människa köper en lampa och tror och förutsätter att lamptillverkaren har tänkt på detta. Tyvärr har jag den erfarenheten i mitt yrke att inte så alltid är fallet.

Hur som helst så kommer här en kavalkad av bilder och denna gång i dagsljus! Lite detaljer om hur det är tänkt och vad som nu saknas kommer jag inflika med.

Jag börjar med en bild när man kommer in i rummet från mitt allrum eller TV-rum. Taklampan ser inte så stor ut på bilden men den är 80 cm i diameter och jag har satt den direkt i taket men under skärmen så döljer sig 4 spotlight på en skena.

IMG_2443

Lamporna i de två fönstren skall bytas ut, men det är lampskärmar som jag sytt själv och som jag egentligen gjorde till rummet som var här innan, men eftersom jag ännu inte hittat den ultimata lampan så får de vara kvar så länge. Uppdatering kommer.

IMG_2444 (2)

Som ni ser så har jag en lång väg som är täckt med tyg sydd med pennveck som är stoppade med fyllning och ända upp i taket. Detta för att skapa den mysiga känslan av mycket tyg. Mönstret på det tyget är mycket mindre än tapeten men annars är det samma mönster.

IMG_2445 (2)

Draperiet som sitter för balkongdörren är mörkläggningsfodrat och även det sytt med pennveck, men här kan ni se att mönstret på tyget är samma storlek som tapeten. Tyget heter därför Caprifoglio Large.

IMG_2427

Lamporna på väggen kommer som sagt från By Rydéns men behöver justeras för att fungera och det kan ni läsa mer om när ni länkar er vidare där uppe i texten. Nu när det är klart och dom kommit på plats så älskar jag dom. De utgör den där tuffa detaljen till det annars ganska gulliga rummet. Så även den extremt stora taklampan och min tanke är att även addera något coolt på fönsterbrädan och jag har hittat några alternativ som jag skall presentera lite senare.

IMG_2416

Även kablarna på vägglamporna är utbytta till svarta i textil och de är sträckta och det sitter en liten tyngd längst ner för att hålla dom perfekt sträckta för det är mycket snyggare. Detaljer!

IMG_2459

När jag ställde in en del av det pynt som jag ville ha på mitt skåp så hittade jag mina svarta Hunters gummistövlar och de fick bli en del av det där hårda lite fräcka som jag ville addera i detaljerna!

IMG_2447 (2)

IMG_2455

Om man tittar i rummet från andra hållet så har jag en enda stor sko-garderob bakom de vita blanka dörrarna. Dörrarna kommer från Lundbergs som blev valet efter att ha tittat på de flesta på marknaden som inte kunde jämföras med dessa skjutdörrar och därför föll valet just på dom.

IMG_2420

IMG_2419

Sängborden hittar ni i vår webshop och är helt klädda i tyg med nitar på varje yttergavel. Jag har beställt glasskivor till borden som kommer om några veckor och som kommer göra det lättare att sätta något på bordet och pynta med lite blommor som jag brukar. Borden går självklart använda som sittmöbler eller som sidebord i ett vardagsrum.

IMG_2423

IMG_2434

Sedan har vi detta med kuddar. Jag älskar kuddar och kan inte få för mycket. En av de saker jag alltid gör när jag går upp på morgonen det är att bädda sängen när jag vädrat och ätit frukost. Det är något jag har med mig hemifrån. Hemma skulle sängen vara bäddar senast kl 10.00 och den skulle bäddas varje dag. Det var heller inte någon idé att lägga över överkastet. No no, sägen skulle bäddas med militär precision och en enkrona skulle kunna studsa på överkastet som skulle vara väl omstoppat..hahahaha. Om ni undrar så hade jag världens bästa uppväxt, men jag hade en mamma som satte regler och gud nåde den som inte följde dom. 🙂 🙂 Så min läggning för att vara pedant lades väldigt tidigt för sängen skulle bäddas redan från när man var riktigt liten!

Sen har vi det där med matta runt sängen. Finns inget som adderar så mycket värme som en matta oavsett rum. I sovrummet är det extra mysigt att sätta fötterna på något mjukt när man stiger upp! Denna mattan är 250×350 cm och passar perfekt under en dubbelsäng. Tidigare hade jag två mindre mattor av måtten 160×260 cm som också fungerar utmärkt! Vi har 20% på alla mattor under hela november månad så passa på att köp matta nu.

IMG_2431

Överkastet är dubbelsidigt och är en sidenqvilt med läskade kanter i en limegrön färg och jag har även likadana kuddar till i sängen som har en färg på varje sida och finns i två mått.

IMG_2430

Kuddarna ser ni längst bak i mitten på sängen. Där jag valt att sätta fram båda färgerna genom att vända på den ena kudden. Detta gör att jag också kan variera överkastet och vända upp den andra sidan när jag känner för det. Dessa underbara överkast finns också naturligtvis i vår webshop.

IMG_2416

De svart/vita kuddarna har jag själv sytt. Men de övriga kommer från höstens kollektion och finns i vår webshop. Just nu så kan du köpa 2-pack av samtliga kuddar med 25% rabatt. Det är bara att välja 2-pack i vår webshop så dras rabatten med automatik. Här har jag som ni ser två av varje på varje sida för att skapa symetri som jag ville uppnå! Älskar detta kuddhav!

IMG_2421

IMG_2424

IMG_2418

IMG_2434

Älskar sänggavlen som djuphäftad och extra tjock och det adderar också en lyxig känsla som är precis det jag vill ha här inne. Sängen och gaveln är inköpta på Mio. Tapeterna kommer från Designers Guild och ni hittar både den enfärgade och din blommiga i vår webshop. Finns även i en blå färgställning som heter Sky som också är gudomlig. Ni hittar tapeterna HÄR

IMG_2454

Jag avslutar med en bild på kuddhavet!

IMG_2449 (2)

IMG_2457

Hade visst två kuddar till i mitt rum, en med ett pärlband som jag sytt runt på sidenkudden och en som jag sytt med vingar i samma tyg! Bänken har jag klätt med tyget Nabucco som finns i många färger!

IMG_2442

Hoppas ni får en härlig lördag. Här skiner solen och jag skall ut och plocka lite grön mossa! Ni hittar allt fint i vår webshop HÄR

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.