En liten utflykt


Vill tipsa om utflyktsmål jag var på i förgår när det var så där halvfint väder här i Göteborg. Bestämde då att ta en liten utflykts-tur. Dels för att vänja Popcorn vid den nya buren i min nya Volvo XC60 men också för att göra något annat.

Började med att åka till Kärrstegns Gård i Ljungskile, ett ställe som har lite av varje. Det är två byggnader varav det ena gamla huset är inredning och lite kläder i två våningar och blommor på utsidan. Kanske inte min typ av inredning utan snarare väldigt mycket i stilen med nött och använt, men ändå ett utflyktsställe och ett jättefint fik med en liten ”handelsbod” med lite annorlunda mat och godis sortiment.

IMG_0202

IMG_0204

Dock blev jag väldigt sugen på gungstolen i som står vid ena pelaren just för att jag älskar gamla utemöbler i stål men då hade jag naturligtvis renoverat den. Denna var i dåligt skick och utan sits men kostade ändå 950 kronor och det var alldeles för mycket pengar. Det har jag köpt hela grupper för på auktion! Så det blev inget köp.

IMG_0203

Om ni blir sugna på att åka dit gå först in på deras hemsida och titta på öppettider www.karrstegensgard.se

Dom hade i vilket fall väldigt bra fika och fantastiskt gott kaffe! Smakade väldigt gott med en melonskiva till rödbetssalladen på smörgåsen. De gifte sig väl. 🙂

IMG_0205

Av nostalgiska skäl handlade jag även små rymdskepp med surtpulver i, för det åt jag alltid när jag var liten och vi var och badade. Då kunde man köpa sådana för 25 öre styck i kiosken och jag brukade köpa en hel påse för 5 kronor.

Köpte även chips tunnbrödschips men de vill jag snarare be er att inte köpa för det var bland det vidrigaste jag smakat. Varken jag eller Stefan kunde äta dom så det blev soporna direkt när vi smakat dom. 🙁 Men de såg väldigt goda ut. Jag köpte dem med parmesan och vitlök.

IMG_0201

Sedan åkte vi till Lysekil en liten sväng och på vägen hem så åkte vi till en inredningsbutik som heter Två Fröknar. Den butiken var däremot väldigt mysig med massor av fint. De hade både inredning och lite kläder och det var alltså där jag köpte min klänning från Ilse Jacobsen som jag bloggade om igår kväll. De hade även ett fik men vi var aldrig där eftersom vi redan fikat men även det såg väldigt fint och mysigt ut.

Ni hittar deras butik om ni går in på deras hemsida HÄR

De har öppet alla dagar i veckan med gå gärna in på deras hemsida för jag vet att det kan vara annorlunda på t e x högtider.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.