Nu är vi snart klara för start på insidan!


Nu börjar det verkligen närma sig att vi skall starta på insidan med stormsteg. Det som vi vill åstadkomma är att vara helt färdiga på utsidan innan vintern. I går beställde Stefan plåtar till både den nya och den gamla balkongen för att klä in utsidan med så att det blir ljusgrått och passar till huset! Vi tog bort de tidigare minoritskivorna som inte såg roliga ut efter 14 år och ersätter med plåt (på den gamla balkongen) och gör likadant på den nya.

Bilden nedan är innan panelen kom på men jag visar bara för att visa nederkanten på den gamla balkongen. Stefan har nu tagit bort skivorna och skall ersätta med plåt. Samma som ni ser på taket på showroom. Då blir det snygg och rent och lätt att hålla rent framöver. Det blir samma lösning på den nya balkongen.

Stefan skall även montera alla räcken så att dom är klara för uppsättning när vi kommit så långt. Även den tillbyggda platån vid sidan om utbyggnaden skall rivas och sedan skall den gamla terrassen utanför köket rivas och ersättas med en helt ny!

Platån som skall rivas är den ni ser längs hela långsidan på huset. Denna är bara byggd för att klara av att ha ställningar runt huset. Nu skall den bort och sedan skall det göras lite fint här nedanför till våren tillsammans med framsidan!

Så nu ser jag fram emot att starta i min walk-in-closet och det första som skall hända är att det skall fräsas ut spånskivor i vilka slingor för golvvärme skall ligga. Sedan skall detta kopplas in och därefter skall golv läggas.

Röret som kommer upp från den öppna spisen skall kläs in, och sedan är det bara att sätta ingång med spackling och målning av väggar och tak. Därefter skall alla väggar och tak målas och sedan börjar tapetsering.

När det är klart så börjar tapetsering av baksidorna på garderober och sedan montering av garderober. Fönster och dörrsmygar skall så klart kläs och tröskel skall monteras.

Det är mycket jobba med insidan, men det första är så klart att få igång värmen som skall kopplas på med befintligt vattenburen värme. Detta för att säkerställa att det är uppvärmt inför vintern!

Det är mycket jobb med att bygga. Det är många detaljer som skall fixas, men det roliga är att vi gör allting på egen hand.

Det är mycket jobb kvar, men tänk så otroligt mycket vi hunnit med detta året!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.