Tog några vackra foton på min framsida!


Det är så härligt nu när det har börjat bli sommarväder. Man ser nästan från dag till dag hur trädgården växer. Jag vill försöka fånga ögonblicket för det är så roligt att ha dom fotona sedan om några år. Hur allt såg ut när det var nyplanterat och nytt! Så jag tog några vackra foton på min framsida för att bevara för framtiden.

Träden har äntligen börjat grönska men är långt i från färdiga. De skall formas till parasoller men det kommer ta ett par år i anspråk innan dom får den formen jag vill ha!

Tog några vackra foton på vår framsida

Just nu känner jag mig fantastiskt nöjd men är där och tittar varje dag för jag vill så gärna att blommorna skall slå ut så man får se dess hela potential. Nu skall möbler inhandlas till vår nya helt underbara terrass.

Vi skall bygga nytt soptunneskydd på framsidan,
Vår nya underbara terrass

Jättedaggkåpa längs muren

Mina Jättedaggkåpa som jag satte för exakt 4 år sedan. Närmare bestämt 48 plantor längs muren är verkligen fantastiskt vackra. I år har jag lyckats övertala 3 av mina närmsta grannar att göra likadant som mig. Dom blev snarast glada för dom tyckte kanske inte dom skulle ”hämras”. Men vi har alla haft samma problem med ogräs som jag löst. Jag ville att grannarna skulle göra samma för att förhöja området. Jag har gett dom plantor och i vissa fall har Stefan hjälpt till att plantera dom till och med. Inom några år kommer gatan vara fantastisk. Nu återstår åtminstone en granne till att övertyga! Det är en sådan underbar tid nu.

Om någon vecka står dom i full blom. Klipper man sedan tillbaka blomningen så kommer ännu en blomning.

Jättedaggkåpa läng muren
Jättedaggkåpa längs hela muren

Nu väntar jag bara på att allt skall växa till sig men njuter verkligen av min nya del i trädgården. Allting börjar sakta men säkert att falla på plats. Precis så som jag planterat. Allting är inte 100% klart men i alla fall en väldigt god bit på väg. Små detaljer som kommer adderas återstår.

Vårt underbara hus med trädgård på framsidan

Jag håller på att sy kuddar i ”outdoor” tyg som skall ligga på bänken när man vill ta sin kaffe där på eftermiddagen! Allt ni ser har vi gjort helt och hållet själva. Alla utbyggnader. Hela trädgården och nu har vi nästa projekt på gång som vi skall sätta i verket!

Ängeln fick sin plats för ett par år sedan
Ängeln har fått sin plats på vår framsida!

Viktig att njuta av allt jobb som lagt ned

Nu njuter jag av min nyfunna plats och att vattna och fixa är en fröjd. Vi har också satt självbevattning på alla häckplantor för att underlätta skötsel. Det är nästan ett måste om man vill få det fint.

Soptunneskyddet från insidan
Från gatan ser soptunneskyddet ut så här

Även vårt soptunneskydd som vi gjorde i helgen efter två arbetsdagar är klart. Så härligt! Vi har gjort allting enligt en plan och nu börjar verkligen bit för bit falla på plats. Gräset måste få växa tillbaka så det blir fint. Men man får ha i åtanke att vi grävde upp nästan hela framsidan i våras. Tålamod är dock inte min starkaste sida, men jag jobbar på det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.