Hur man gör tulpankrukor!


Denna våren har jag verkligen njuit av mina fina krukor med tulpaner. Därför tänkte jag skriva ett inlägg om hur enkelt det är att göra tulpankrukor.

Allt du behöver är krukor med jord dom du kan ha ute under vintern. Se till att krukorna har hål i botten så eventuellt regnvatten rinner ut.

Sätt lökarna i september-oktober med samma djup som står på påsen eller ca 3 gånger lökens storlek. Täck över med jord och låt krukan stå kvar ute. Det är nämligen ingen skillnad alls på att sätta ner lökar i landet eller sätta dom i en kruka. På båda sätt så kommer tjälen åt löken under vintern i vilket fall och det är en del av processen att dom skall ha en köldperiod.

Till våren blir det sedan så här fint!

Dessa tulpanerna skall jag sätta fler av till nästa vår dom blev verkligen helt otroligt vackra och väldigt hållbara dessutom!

När man läser om att plantera tulpaner i kruka så står det ofta att man måste sätta in krukorna frostfritt!? Det behvöer man inte alls göra och vem vill har plats för massa krukor med jord på insidan i ett förråd. Så inför nästa vår kan du förbereda massor med krukor med tulpaner det är bara att börja planera redan nu!

Hoppas ni får en underbar dag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.