Iskallt i Göteborg


Här i Göteborg är det i iskallt. I går kväll haglade det så jag fick sätta in mina fina urnor i orangeriet för att vara säker på att de vackra blommorna inte skulle ta skada! Allting stannar upp av växtligheten, kanske ett sätta att förlänga våren.

I dag har jag tänkt att plantera ut mina Rosenskära som jag odlat. Rosenskära är inte så frostkänslig så jag känner inte att det är någon fara även om temperaturen skulle gå ner något! Här en bild från tidig sommar förra året.

I år har jag även tänkt sätta några rosenskära bland grönsakerna. Vi får se hur det blir för Rosenskära vill till skillnad från andra blommor inte ha för mycket gödsel! Jag kan dock tänka mig att det blir väldigt vackert med de dill-liknande bladen som Rosenskära har.

Mitt nästa steg i min trädgård är följande. Har bara inte riktigt hittat rätt plantor ännu och jag fortsätter bygga vidare på min lilla miniträdgård. Tanken är att min lilla trädgård skall vara som en enda underbar fristad där man vill upptäcka mer härligheter bakom varje hörn! Jag skapar hela tiden nya sittplatser, och den som nu är i åtanke är en plats på framsidan av huset och den ser jag mycket fram emot!

Sittplatsen som skall tillkomma är den terrass som senare skall vare en förlänging på den terrass som skall gå utanför vår nybyggnad och runt hörnet på huset och gå på framsidan alldeles vid husväggen, och med en terrassering ner mot slänten! Den skall bara vara så pass bred så att det blir en vacker passage, men just där har jag en bild framför mig på en bänk i betong men jag har ännu inte bestämt vad det bli, jag har även planer på en egensnickrad. Det är just detta med att skynda långsamt som gör att ideer man har verkligen får falla på plats.

…men jag kan också tänka mig Hay´s Palissade soffa som finns i olika färger men just denna gröna har exakt samma färg som vårt metallstaket till terrassen…vi får helt enkelt se när vi kommer så långt

Tanken är att när man sitter där så skall man blicka ut över någonting vackert och det är det jag steg för steg bygger upp. Det roliga är att göra ett steg i taget och njuta av det steg man tagit! Jag älskar min rabatt med buxbom och vita rosor och i höstas fyllde jag även rabatten med Narcisslökar och Tulpanlökar. Ett tips på vägen är att ni vet väl, att om ni har rådjur som tar era Tulpanlökar, så sätt Narcisslökar i stället för det ratar rådjuren. Ett litet tips på vägen. Jag har inte problem med det och kunde därför sätta både och!

Så nu fortsätter jag min lilla trädgårdsresa! Just nu är jag mest nöjd med mitt tilltag med fliken med grus framför muren. Jag njuter av den varje dag för det kommer bli så fantastiskt vackert!

…så här såg det ut när jag precis satt ner alla 48 plantor på midsommar…

Nu väntar jag på underverk i år att slippa rensa gruset framför muren så där en 10-12 gånger utan i stället få njuta av jättedaggkåpans mäktiga omfång!

Hoppas ni får en fin start på er dag! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.