Julpyssel!


Jobbar man med inredning så är det kanske naturligt att man älskar högtider och tycker om att göra fint inför dem! Därför tänkte jag att jag skulle ge er lite tips allt eftersom dagarna kommer närmare jul, och i god tid dessutom!

Jag tänkte börja med att visa hur man flätar julgranhjärtan. Den naturliga frågan blir naturligtvis vad man skall använda för material?  Vad vore bättre än något som redan passar hemma, så mitt förslag är att ta en överbliven tapet och göra hjärtan av. Själv har jag valt tapet från Designers Guild och just i kväll börjar jag med en tapet med silver på vitt, och en underbar turkos från den senaste kollektionen med lite guld i. Fördelen med att anväda tapet är dessutom att materialet är stadigt och lätt att arbeta med och det blir heller inga probelm att lägga godis i dem i julgranen för de är stadiga!

De två tapeter jag valde i kväll ser ut så här!

DSC07349 DSC07355 Man börjar med att göra en mall som är ungefär 26 cm lång och 8 cm bred och är rund i kortändan (anväd ett glas och få den rund och fin).

DSC07356

1. Lägg mallen på en tapet, rita runt med en penna och gör två likadana bitar och klipp ut.

2. Vik bitarna på mitten med mönstret utåt

3. Rita sedan tre linjer som är 8 cm långa från den raka kanten (se nedan) och klipp längs de ritade strecken i den vikta tapetbiten.

DSC07352

Varje bit skall då se ut så här!

DSC07357

Fläta sedan dessa två delar med varandra, och nu kommer vi till tricket, hur flätar man? JO, man börjar med att fläta genom att trä den igenom varannan och trä den utan på med varannan remsa. Då blir det fina hjärtat som en påse!

DSC07360

DSC07362 DSC07363

Jag kommer lägga alla mina små tips under kategorin julpyssel, där kommer jag även lägga mina tips på julgodis och annat pynt! 🙂 🙂 Hoppas ni hittar något ni gillar! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.