I dag tänkte jag ge er ett härligt tips på en somrig rätt med härliga smaker, nämligen köttfärsbiffar med ingefära och panko samt glasnudelsallad att serveras till. Köttfärsbiffar med Panko och Glasnudelsallad är en otrolig smakkombination. Jag tycker det är roligt att prova lite nya smaker, och vad passar väl inte bättre en underbar dag som denna med solen högt på himlen. Detta är verkligen ett recept att spara!
Det blir inte sämre när det är en färgexplosion. Den rosa picklad löken ihop med orange morrätter och grön spenat.
Recept på köttfärsbiffar med Panko och Glasnudelsallad
Nötfärsbiffar med panko
500 gram nötfärs
1 ägg
0,5 dl grädde
1 msk riven ingefära
1 msk Japansk soja
Salt och peppar efter smak
Gör Panko biffarna så här:
Blanda samman allt i en skål. Forma sedan färsen till biffar och doppa i panko. Stek biffarna i både olja och smör så dom får en krispig yta. Lägg sedan i en ugnsform och stek färdigt i ugnen om du inte skall servera dom direkt, då kan du steka färdigt dom i panna.. Lägg upp på serveringsfat och strö hackad koriander över biffarna.
Glasnudelsallad, 4 personer
2 pkt glasnudlar
1 påse med spenat
3 morötter
2 spetspaprikor
1 burk picklad röd lök
1 kruka koriander
Hackade jordnötter
Dressing
1 dl majonäs
1 msk japansk soja
2 dl gräddfil
1,5 tsk riven ingeföra
Pressad lime
1 msk sesamolja
Chiliflakes
Dressing till nudelsalladen
Lika delar olivolja och soja som blandas i en burk med lock
Gör nudelsallanden så här:
Börja med att strimla morötterna. Jag använder en mandolin eller en osthyvel. Hacka spetspaprikan, koriander och jordnötter. Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet och sköj dom när dom är klara och blanda i lite olja så dom inte klibbar ihop.
Häll upp alla spenat på ett stort vackert fat som du tänkt använda som servering. Blanda nudlarna med spenaten och strö därefter ut morötter, spetpaprika och ovanpå alltsammans lägger du den picklade löken. Jag brukar även blanda olivolja och soja ca 1 msk av varje och bland och lägga på innan jag strör över dom hackade jordnötterna och därefter den hackade koriandern.
Sedan är det bara att servera. Jag lovar att smakerna är fantastiska och fatet med glasnudelsallanden och pankobiffarna är verkligen vackert att ställa fram.