Köttfärsbiffar med Panko och Glasnudelsallad


I dag tänkte jag ge er ett härligt tips på en somrig rätt med härliga smaker, nämligen köttfärsbiffar med ingefära och panko samt glasnudelsallad att serveras till. Köttfärsbiffar med Panko och Glasnudelsallad är en otrolig smakkombination. Jag tycker det är roligt att prova lite nya smaker, och vad passar väl inte bättre en underbar dag som denna med solen högt på himlen. Detta är verkligen ett recept att spara!

Det blir inte sämre när det är en färgexplosion. Den rosa picklad löken ihop med orange morrätter och grön spenat.

Köttfärsbiffar med Panko och Glasnudelsallad
Köttfärsbiffar med Panko och Glasnudelsallad
Köttfärsbiffar med ingefära och nudelsallad
Köttfärsbiffar med ingefära och nudelsallad

Recept på köttfärsbiffar med Panko och Glasnudelsallad

Nötfärsbiffar med panko

500 gram nötfärs

1 ägg

0,5 dl grädde

1 msk riven ingefära

1 msk Japansk soja

Salt och peppar efter smak

Gör Panko biffarna så här:

Blanda samman allt i en skål. Forma sedan färsen till biffar och doppa i panko. Stek biffarna i både olja och smör så dom får en krispig yta. Lägg sedan i en ugnsform och stek färdigt i ugnen om du inte skall servera dom direkt, då kan du steka färdigt dom i panna.. Lägg upp på serveringsfat och strö hackad koriander över biffarna.

Glasnudelsallad, 4 personer

2 pkt glasnudlar

1 påse med spenat

3 morötter

2 spetspaprikor

1 burk picklad röd lök

1 kruka koriander

Hackade jordnötter

Dressing

1 dl majonäs

1 msk japansk soja

2 dl gräddfil

1,5 tsk riven ingeföra

Pressad lime

1 msk sesamolja

Chiliflakes

Dressing till nudelsalladen

Lika delar olivolja och soja som blandas i en burk med lock

Gör nudelsallanden så här:

Börja med att strimla morötterna. Jag använder en mandolin eller en osthyvel. Hacka spetspaprikan, koriander och jordnötter. Koka glasnudlarna enligt anvisning på paketet och sköj dom när dom är klara och blanda i lite olja så dom inte klibbar ihop.

Häll upp alla spenat på ett stort vackert fat som du tänkt använda som servering. Blanda nudlarna med spenaten och strö därefter ut morötter, spetpaprika och ovanpå alltsammans lägger du den picklade löken. Jag brukar även blanda olivolja och soja ca 1 msk av varje och bland och lägga på innan jag strör över dom hackade jordnötterna och därefter den hackade koriandern.

Köttfärsbiffar med ingefära och nudelsallad

Sedan är det bara att servera. Jag lovar att smakerna är fantastiska och fatet med glasnudelsallanden och pankobiffarna är verkligen vackert att ställa fram.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.