Recept på världens godaste rabarberpaj i portionsform


Rabarberpaj är en av de godaste pajer jag vet. Rabarber är egentligen en grönsak men vi hanterar den som en frukt kan man säga.

Serverar vaniljsåsen i små espressokoppar!

Jag gör rabarberpaj i protionsform. Dels för att det är enkelt och går snabbt, men också för att man inte kan få för sig att ta en extra gång. Det blir en alldeles lagom portion. Pajformer i portionsstorlek finns att köpa till dom allra flesta porslinsserier. Jag har lite olika i olika färger för att jag helt enkelt använder dom hela tiden.

Rabarberpaj med vaniljsås

4 stjälkar av rabarber eller ca 2 dl färdigskuren rabarb

1 msk potatismjöl till varje portionspaj

0,75 dl socker till två portionspajer

Smuldeg

50 gram smör

1 dl vetemjöl

2 msk strösocker

Gör så här

Skala rabarbern och skär den sedan i 0,5 cm tunna skivor. Lägg skivorna i en portionspajform. Strö över 1 msk potatismjöl över rabarberna i varje form. Strö över socker. Skaka ner lite och/eller blanda.

Blanda alla ingredienser till smuldegen och tag en sked och rör den till en smuldeg. Smula/ fördela degen ovanpå varje paj och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills dom får vacker färg. Känn med en gaffel så rabarbern är riktigt mjuk. Om inte, så lägg över en bit folie och låt stå i ugnen en stund till tills rabarbern är mjuk.

Serveras med Marsansås, perfekt att ha hemma då kan man alltid göra en paj med vaniljsås, och de enda ingredienserna man behöver är marsanpulver och mjölk. Jag använder alltid lättmjölk.

Önskar er en underbar söndag. Här skiner solen och det känns underbart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.