Världens godaste kaffedrink till jul!


Ni som läser min blogg vet att jag inte är särskilt förtjust i alkohol. Jag dricker överhuvudtaget inte vin och jag har efter många år kommit fram till att jag gillar ett glas champagne vid rätt tillfälle och jag gillar kaffedrinkar. Nu dricker vi kaffedrinkar på jul och på Nyårsafton när det skall vara lite festligare. Därför tänkte jag nu ge er receptet på hur man gör världens godaste kaffedrink till jul. Just Kaffedrinkar är bland det bästa jag vet! Här kommer därför min favorit i år har jag dock poppat till den med en nyhet då Baileys kommit med en nyhet som heter Espresso Creme.

Världens godaste kaffedrink till jul!
Världens godaste kaffedrink till jul!

Det roliga att dessa bilder är från förra året när vi just var färdiga med utbyggnaden och fått sofforna levererade. Hade köpt tillfälliga bord på blocket och väggarna är fortfarande rena gipsskivor! Men kaffedrinken är där!

Kaffe Karlsson

30 ml Cointreau (=2 msk)

30 ml Baileys (=2msk) eller den nya jag nu köpt som heter Espresso Creme

1 tsk Brun Farinsocker

1 dl Starkt nybryggt kaffe (eller så mycket man vill ha)

Lättvispad grädde (den skall vara lite rinnig)

Riven mörk choklad

Gör din Kaffe Karlsson så här:

Man häller först ner likörerna och tillsätter Farinsocker och rör om ordentligt. Därefter häller man på kaffe och rör om ordentligt så att kaffe och likörer blandar sig väl. Det är viktigt att grädden är lättvispad efter som man skall dricka det. Lägg därefter på den lättvispade grädden och riv mörk choklad som dekoration! Mums! Detta är verkligen gott! Härligt att sitta framför den öppna spisen och ”zippa” på en kaffedrink.

Nytt för i år är alltså den nya varianten på Bailleys.

Baileys
Världens godaste kaffedrink till jul!

Hoppas ni gillar mitt lilla tips!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.