Dagen för invägning och mätning!


Första veckan på min väg till att gå ner några kilo och att få in rutinerna för mat och träning har gått långt över förväntan. Jag har gått ner 2 kg den första veckan. Något jag absolut inte förväntade mig men är otroligt glad över. Jag har flera kilo jag behöver bli av med och jag har lovat mig själv att ge denna start 4 veckor för att komma in i rutinerna ordentligt. Jag kör bara promenader/ powerwalk och stenhårt med kost denna första period. Dels för att bli av med några kilo men framför allt för att på peppen att komma i gång.

Dagen för invägning och mätning

Invägningen efter första veckan

Jag gjorde invägningen i dag och jag har som sagt tappat 2 kg redan första veckan. Jag vet dock att en stor del alltid är vätska. Så man får inte bli besviken när vecka 2 inte går fullt så bra. Det som också hänt är att jag har minsak i mått med hela 15 cm på de tolv mätställen jag har. På vissa mätställen +-0 och på andra flera centimeter. Detta ger definitivt pepp för att fortsätta.

Matlådor är ett viktigt steg för mig

Jag har gjort mat i helgen för att fylla mina matlådor med. Även planeringen för första kvällens middag så att jag håller min väg fram nu. Jag känner verkligen peppen. Det är detta jag inte riktigt lyckats med under perioden jag jobbade hemifrån. Det blev helt enkelt för tok mycket jobb.

Mitt mål de första 4 veckorna

Mitt mål är att gå ner 1 kg per vecka de första 4 veckorna. Nu lyckades jag mycket bättre första veckan. Men det kan också betyda att nästa vecka blir mindre! Man måste sätta sitt mindset längre fram och se målen och försöka fokusera på hur bra man lyckas. Framför allt får man inte avvika från sin plan de första 4 veckorna. När 4 veckor har gått så kommer jag sätta nya mål. De här veckorna är också en tid att justera planer. I bland funkar vissa saker bättre än andra. Det är också därför jag ställer mig på vågen varje enskild morgon. Det talar väldigt mycket om hur gårdagen ser ut. Den har man också färskt i minne. Vad jag åt. Vad jag gjorde för motion och hur det kändes.

Så jag ser fram emot den kommande veckan. Jag kommer inte göra någon annan träning än mina 8 km promenad/powerwalk som jag gör 6 dagar av 7. Alltså med en vilodag där jag känner att jag behöver den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.