Mitt mål med träningen och första 14 dagarna


Mitt mål med träningen och de första 14 dagarna är avgörande för fortsättningen. Mitt mål är att gå ner ett antal kg som ni säkert redan förstått. Jag har gått upp lite sedan 2016 när jag verkligen tog mig i form inför min födelsedag. Nu är målet alltså att stretcha det resultatet jag hade då ytterligare lite till!

Jag ser så fram emot detta! Jag gör det för mig själv för jag är värd att var den bästa versionen av mig själv! 2021 skall bli året när jag kom i min bästa form!

Jag börjar dom första 14 dagarna med att försöka dra ner på kolhydrater. Det brukar bli en bra kickstart och beroende på hur bra det går kommer jag att fortsätta att lite kolhydrater i åtminstone 4 veckor, även om tanken inte är att äta så hela tiden. Jag skall också varva cardio och styrketräning för jag känner att jag behöver mer muskler på min kropp för att hjälpa till med min viktnedgång och det är också bra för min hälsa långsiktigt.

Just nu har jag inte tagit ett beslut att gå ett antal steg varje dag, och det är för att jag måste få in styrketräningen igen, det kommer bli en vital del av min träning nu.

Sedan den 1 januari har jag gått ner 0,6 kg. Det är redan en bra pepp. Jag mätte mig i går måndag, och hade gått ner 5 cm. Det kommer finnas veckor och dagar när vågen står stilla och då kommer jag få peppen av mätningen jag gör en gång i veckan. Jag väger mig varje morgon men mäter mig bara en gång i veckan på måndagar.

Försöker dra ner på kolhydrater

I går blev det stekt kycklingfilé med kokt blomkål till middag och en matsekd creme fraiche med soltorkad tomat och fetaost som redan finns färdig att köpa. Jag vill att det skall vara så enkelt som möjligt och maten måste planeras för att det skall vara omöjligt för mig att ta något annat när jag är hungrig.

Det blev en kycklingfilé på 150 gram och blomkål 250 gram.

I går kväll blev det en promenad på 8 km med Boss i mörker och kyla. I dag hoppas jag kunna göra min träning i dagsljus! Den största utmaningen just nu är träning i mörker och kyla! Att verkligen ta sig ut när det är kallt. I går tog jag inte träningskläder utan vanliga kläder och klädde mig varmt och tog med mig Boss på min promenad i mörkret!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.