Designers Guild mattor med 20% rabatt!


Detta inlägg innehåller reklamlänkar i samarbete med prettyhome.se

Missa nu inte detta fantastiska erbjudande med 20% på mattor från Designers Guild för att göra lite extra fint hemma innan jul. När man väljer matta finns det några saker att tänka på och en av dom är när man skall välja storlek. Du kan i princip inte välja en för stor matta, för en stor matta adderar känslan av ett ombonat hem, men det man skall tänka på är att inte välja en för liten matta. Så hur skall man mäta då för att få en perfekt matta?

Om man skall ha en matta under sitt matbord så finns det en regel som säger att man skall ha minst 50-60 cm på varje sida så då behöver man bara mäta matbordets bredd och lägga till minst 1 meter. Anledningen till det är att när man drar ut en stol och sätter sig så skall inget stolsben komma utanför mattan. Det blir både opraktiskt och vinglit och dessutom inte fint. Man kan med fördel välja att lägga två mattor under ett matbord på tvären så att det blir matta både på båda sidor om matbordet och vid gavlarna.

Om man skall ha mattan vid sin soffa så kan man välja att lägga mattan som på bilden. Men om man vill att mattan skall gå  under soffan/sofforna, så måste man så klart anpassa storlek och ta en större, men även här kan man välja två mattor och lägga i hop dom. De allra flesta mattor från Designers Guild finns i tre storlekar 160x260cm, 200x300cm smat 250x350cm och glöm inte att man kan ta två lika stora mattor att lägga i hop. Det blir väldigt snyggt.

En fantastiskt bra idé som jag använder mig av ibland för att illustrera storlek på en matta är att köpa en rulle med vanlig maskeringstjep och tejpa upp måtten på golvet. Då får man känslan av hur det kommer se ut när det blir klart! Ett perfekt sätt att illustrera för någon som inte kan se det framför sig och som är tveksam på storlek.

Det som är roligt om man vill addera lite extra känsla i en öppen planlösning är att välja två olika mattor, en vid soffan och en vid matbordet och ta en enfärgad (eller enfärgad med mönster i) och en lite mönstrad i olika färger men med någon färg som gemensam nämnare. Då får man en riktigt coolt vardagsrum.

Man måste låta fantastin spela lite och inte alltid lägga allting som man alltid har gjort. Här nedan ser ni ett exempel på att vara traditionell, men ändå inte!

Hoppas ni hittar något ni tycker om, och det finns även mattprover att beställa i vår webshop och beställer ni mattprov så får ni naturligtvis rabatten även om tiden gått ut i ytterligare en vecka för att provet skall hinna komma fram. Ni hittar alla våra mattor HÄR. Just nu har vi förutom 20% rabatt på mattor även 10% rabatt på gångmattor som är en av höstens nyheter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.