En ny ros som ser ut som en polkagris


I går planterade jag en ny ros i min krukträdgård som ser ut som en polkagris. Jag bestämde mig redan tidigare på dagen att börja göra extra fint på min framsida. Detta för att kunna jobba i skuggan. Gårdagen var nämligen en helt otroligt varm dag på gränsen till olidlig. Jag tyckte att det var ett perfekt jobb i värmen för att göra lite extra fint. Drog på mig mina shorts och tog med mig mitt mjuka underlag för knäna för att kunna ligga på knä.

Jag startade med att plantera min nya ros som verkligen ser ut som en polkagris. Det var just det jag föll för. Så vacker tycker jag. Randig ros i flera rosa nyanser som ser näst intill overklig ut. Nu hoppas jag att den skall trivas här!

En ros som skall planteras måste alltid vattnas noga först. Rosor kräver, precis som alla växter, att man vattnar dom ordentligt innan plantering.

Plantering av min polkagris-ros

Innan plantering så börjar jag alltid med att fylla en stor hink med vatten. Hinken använder jag sedan för att vattna alla nya plantor genom att sänka ner krukan i vattnet. Jag håller sedan krukan under vattnet så den kan suga åt sig så mycket vatten den vill. Detta gör jag precis innan själv planteringen. Nya plantor vattnar jag alltid innan plantering alldeles oavsett om plantan verkar vattnad eller ej. Detta gör jag för att säkerställa att plantan är rustad för att byta växtplats och har rätt förutsättningar. Jag gödslar också alltid i det nya planteringhålet innan plantering.

Plantan och i detta fall rosen är färdigvattnad när det slutar bubbla i vattnet. Då har plantan sugit åt sig tillräckligt med vatten. Det betyder att det inte finns någon luft kvar i krukan. Jag vattnar även i hålet jag grävt där jag skall plantera rosen. Slutligen vattnar jag även själva krukan när planteringen är klar.

Binda upp grenar till rosen

I går när jag planterade min polkagrisros var jag tvungen att säkerställa att binda upp alla vackra grenar. Det gjorde jag genom att väja en av mina rostiga fåglar att binda plantan emot.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är DSC08608-1024x685.jpg

Jag gillar att dekorera mina arrangemang med vacker rostig trädgårdskonst! Ni kan handla dessa vackra rostiga konstverk i min webshop HÄR men då är det hämtvaror då vi tyvärr inte kan skicka dessa med posten då det kostar alldeles för mycket. Ni är välkomna att lägga en order och sedan hämta upp dom!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.