Semester och jordgubbskladdkaka!


Semester och jordgubbskladdkaka! I fredags började min semester och det känns så härligt. Det började lite regnigt, men vad gör väl det, det kändes ändå helt fantastiskt. Kanske också för att jag inte hade någon semester förra året. Nu skall jag bara njuta av min ledighet.

Semester och jordgubbskladdkaka!
Semester och jordgubbskladdkaka!

Vad kan väl vara bättre än att starta semestern med ett glas champagne för att fira starten på semester. Vi brukar fira varje fredag med veckans händelser, och det fantastiska är att det händer alltid något bra man kan fira. Jag tycker man borde fira mer vardagens alla händelser, det eventuellt dåliga blir vi ändå väldigt medvetna om!

Jag bakade en jordgubbskladdkaka i lördags när det regnade som mest. Det fick bli en liten sommarkaka. Jag gjorde även chokladbollar med rosa socker så att man har något till fikat på eftermiddagen. Men måste ha härliga rutiner på semestern, men dom måste så klart också innefatta motion om man äter lite mer godsaker än vanligt!

Sommarbakning
Sommarbakning

Vi har pyssalt om trädgården mellan regnskurarna. Klippt gräset, fixat i orangeriet. Klippt massor med luktärtor! Jag har till och med hunnit städa lite. Tvättat, vikt tvätt och gjort fint i skåpen. Tänk vad mycket man hinner med när det regnar ute.

Här kommer mitt recept på Jordgubbskladdkaka

120 gram smör

Skalet av en riven citron

2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

1 kryddmått salt

50 gram vit choklad grovt hackad

200 gram hackade jordgubbar

Gör Jordgubbskladdkakan så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Ta en springform och sätt fast ett bakplåtspapper i botten och smöra och bröa kanterna.

Smält smöret och häll över det till en bunke. Riv citronskal och blanda ner strösocker och rör om ordentligt. Rör sedan ner ett ägg i taget och rör försiktigt ner salt, mjöl och bakpulver väl blandat. Lägg därefter i den grovt hackade chokladen och rör om.

Häll smeten i formen och fördela 200 gram hackade jordgubbar i formen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 38 mintuer. När du tar ut kakan skall den ha fått lite färg och mitten kan fortfarande vara lite lös men inte för mycket. Låt svalna.

Här kommer den serveras med vaniljglass!

Baka jordgubbskladdkaka
Baka jordgubbskladdkaka

Önskar er en fantastisk måndag oavsett om jobb eller semester väntar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.