Vilket ÅR 2018 varit!


Snart lider 2018 år mot sitt slut och jag har för vana att alltid skriva några ord om året som gått! Mest för att jag själv skall minnas hur det var och komma ihåg känslan och reflektera lite över vad som hänt!

Jag trodde nog aldrig att 2018 skulle kunna slå 2017! 2017 gick till historien i positiva händelser, men ack så fel jag hade! Jag känner verkligen att jag har och har haft en en väldigt positiv spiral och jag försöker hänga med på färden! 2018 har om möjligt varit ännu mer positivt och det trodde jag inte ens gick att åstadkomma!

2018 började nästan på exakt samma sätt som 2017, för även i år blev jag uppringd och tillfrågad om jag var intresserad av ett visst jobb som man ville erbjuda mig!! Man hade hört att jag var duktigt och energisk och att jag hade den kompetens man sökte!! Återigen blev jag så himla glad, dels för att jag återigen blivit erbjuden ett jobb jag aldrig sökt och nu andra gången på ett år! Jag sa JA till det nya jobbet som Business Office Manager, och bara några månader senare resulterade i ännu en uppgradering till Head of Operations! Jag känner mig så glad och att allt slit åren igenom verkligen genererar allt det här som jag får uppleva nu! Med det sagt så vill jag säga till alla där ute, att det krävs massor av jobb och uppoffringar. Det är ingenting som kommer gratis, utan jag har verkligen jobbat hårt för detta under hela mitt liv. Försökt göra avtryck och visa att jag kan lösa i princip vad som helst!

Jag känner mig så otroligt tacksam för allt som 2018 gett mig, jag trodde som sagt att 2017 var mitt bästa år hittills men vad fel jag hade! Det kunde alltså bli ännu bättre!

Jag vet att alltsammans så klart beror på all den energi jag lagt ner i mina tidigare jobb och visat vad jag går för så det är inte så att jag rullat tummarna precis! I mitt nya jobb har jag verligen fått fortsätta att visa vad jag kan åstadkomma och hur mycket energi jag har! Det passar mig perfekt!

Jag har kommit i den åldern när jag känner mig själv så väl. Jag vet att jag behöver en utmaning för att drivas av att ta mig vidare, det är då jag trivs som bäst! Det är en sak vi ofta glömmer och det är att känna glädje och stolthet över det vi lyckas åstadkomma. Jag känner mig otroligt stolt och glad över mig själv! Jag är född otålig, jag vill att saker skall hända snabbt och jag försöker alltid driva på. Sjävklart kan det ibland vara frustrerande att känna att man rör sig snabbare än omgivningen, men jag har också fått pröva på att tygla mitt tålamod! 🙂 Jag tror att det är otroligt viktigt att förstå sina egna styrkor och TRO på dom och veta om dom!

Egentligen tittar jag tillbaka på 2017 och bekräftar än en gång att tack vare ett beslut jag tog så har jag frigjort så mycket energi som tagit mig dit som jag alltid vetat att jag har kraft och ork att ta mig till. Ett väldigt enkelt beslut vid tidpunkten, och något jag funderat på en längre tid. Efter det beslutet så var det som om jag fick 200% energi (och då hade jag väldigt mycket redan innan) ! Jag fick äntligen tid att tänka och satsa på MIG. Tid att bry mig om mig själv för att jag försökt att tidigare ”lyfta upp” och hjälpa någon annan. Det är sällan jag tänker tillbaka på saker, men detta var verkligen ett avgörande beslut!

Detta året har Stefan varit min största support! Han har sett till att jag kan satsa fullt ut. Han har skött vårt företag, han har agerat chaufför när jag behövt, han har tagit hand om all markservice från att handla till att laga mat. Tillsett att hundarna har allt dom behöver och låtit mig jobba sjukt mycket och han har aldrig sagt ett ord när jag suttit och jobbat från 05:00 på morgonen till klockan 22:00 på kvällarna utan istället bara tillsett att jag har mat och fika och att jag fått tillräckligt med sömn och det jag behöver! Stefan är min största källa till energi! Det har till och med betytt att vi vänt på våra vanor. I dag är det Stefan som går upp först och fixar allting innan han väcker mig för han vet att jag behöver sömn! Vi är ett super TEAM! Jag tror vi båda känner det!

Vet inte riktigt hur man skall beskriva det. Vi vet vad den andre tänker och vi försöker hela tiden supportera den andre! Precis som det skall vara men som kanske inte alltid är så självklart!

På det mer personliga planet har vi även vidareutveckat vår trädgård och alla underbara odlingar.

Under min semester som blev lite upphackad av jobbskäl, så byggde vi färdigt vårt showroom! Underbart att få ”sätta tänderna” i något helt annat och omprogramera hjärnan lite grand!

Vi har även gjutit en platta till det som skall bli en förbindelse mellan husen och där vi skall lägga Marakechklinkers när glasen kommit upp!

Vi har påbörjat utbyggnad nummer 2 på andra sidan om huset och gjutit färdigt muren och fyllt med mackadamm, det som skall bli ett extra rum och en alldeles ny och enorm walk-in-closet till mig! 🙂 Om jag ser fram emot det? Vad tror ni? 🙂

För mig är det som så att jag gillar att alltid ha saker på gång. Att jobba 100% även på semestern är SÅ tillfredsställande för mig, men då med någonting helt annat!! 🙂 Jag älskar att se saker och ting hända och förändras till det bättre. En strävan men samtidigt en underbar känsla att leva i, för jag är där. Jag älskar hela projektet från planering till utförande och färdigställande!

Vi har även påbörjat förändringen av vår trädgård på framsidan och har en plan för fortsättningen.

Jag har gjort ett underbart landskap av krukor på framsida av vårt hus som är som en vacker oas! Den ser jag verkligen fram emot att vidareutvecka under 2019!

Det finns dock en sak som jag inte lagt så mycket energi på som jag borde under 2018 och det är träning. Jag har tränat, det är inte det! Men alldeles för lite för min smak och det skall bli ändring på det. Just nu håller jag på med att försöka förstå hur jag skall få in det i mitt liv på ett bra sätt. För självklart finns tiden det handlar bara om att planera in det på ett vettigt sätt! Gymkort är redan inhandlat så jag kommer både gå på gym och fortsätta med mina promenader och omvandla dom till löpning när jag känner mig redo!

2018 har också bjudit på en mycket sorglig händelse! Ett beslut jag gärna sluppit ta, men var tvungen. Det handlar om min underbara vovve Popcorn! Vi visste ganska snart från den stund han blev vår att han inte var som andra hundar. Vi lyckades med stort engagemang och möda med träning träna bort stora delar av hans beteende. Hans osäkerhet låg i att när han var valp så dog båda hans förebilder inom väldigt kort tid, och där stod han ensam kvar. Han blev osäker i hundmöten, osäker på sig själv! Det blir lite annorlunda när man har flera hundar dom förlitar sig väldigt mycket på varandra och det är svårt att förklara för någon som inte haft det.

När lille Boss kom till oss så hade det som skulle hända pågått i några veckor. Han fick raseriutbrott som gjorde att han blev så arg på Fonzen, min gullunge! Så arg att han vägrade släppa honom, han skulle döda honom! Där och då tog jag beslutet! Ett beslut som var tungt men som jag inte ångrar! Jag kan inte förstöra två hundars liv och dessutom våra egna, för att JAG skall vara egoistisk för att jag älskade min Popcorn så högt! Vi tog ett beslut där och då och han fick somna in på ett värdigt sätt hos vår egen veterinär. Vår vackra Popcorn. Den vackraste vovven jag haft!Ett oerhört sorligt beslut, men det fanns ingen annan väg att gå!

Med det finns det också en väldigt rolig händelse och det är att Boss, Hugo Boss har kommit in i våra liv. Det mest underliga och samtidigt underbara är att Boss är väldigt lik Popcorn fast utan det aggresiva och dominerande! Han är lik honom både i sätt och utseende precis som han är en liten gåva från ovan! Han och Fonzen älskar verkligen varandra. De kan inte var utan varandra och jag försöker till och med promenera dom var för sig, men ingen av dom gillar det! Dom vill vara ihop! Dom är som Piff och Puff! Fonzen uppfostrar Boss och han har stor respekt för lille gullige Fonzen!

Att vara tvungen att ta ett beslut att ta bort en av mina hundar är en av de svåraste saker man kan göra och ännu mycket svårare när det inte beror på ålder! Jag tänker ofta på Popcorn och önskar att han hade fått vara med så som vi hade tänkt! Men ödet ville något annat! Han kommer alltid ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta dels för att han inte var som andra! Han var klok som en bok och förstod allt! Men i vissa situationer gick det inte ens att nå honom!

Så som livet i stort har 2018 bjudit på både uppgångar och nedgångar. Det viktiga är hur man tar dom! Det handlar om att navigera sig fram i livet! Jag ser väldigt mycket fram emot ännu ett år och känner att jag trivs väldigt bra var jag nu befinner mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.