Laga världens godaste och enklaste Paella 2 kommentarer


I kväll har jag tänkt att laga Paella till middag. Vi har kämpat på med att göra terrasserna rena här hemma med Linoljesåpa som ni kan läsa mer om HÄR. Därför ville jag göra något lite extra gott. Det var inte så länge sedan jag publicerade detta recept att laga världens godaste och enklaste Paella men i dag blir ett bra tillfälle att rekommendera detta igen. Receptet är verkligen enkelt och för att övertyga er om enkelheten så köper jag en färdiggrillad kyckling som jag använder. Då förstår ni säkert att detta är allt annat än krångligt.

Laga världens godaste och enklaste Paella
Laga världens godaste och enklaste Paella

Det är enkelt att laga Paella

Många tror att det är krångligt att göra Paella när det i själva verket är superenkelt! Särskilt om man köper en färdiggrillad kyckling som jag gör. Det tar ca 30-40 minuter totalt! Jag har publicerat receptet på min Paella flera gånger innan, men det tål verkligen att upprepas. Så här kommer mitt recept på godaste Paellan igen.

En Paella skall vara vacker för ögat också!

Laga Paellan direkt i en stekpanna för tanken är att man dessutom serverar Paellan direkt från stekpannan! Kan inte bli så mycket enklare!

Jag använder min fina stekapanna i gjutgjärn med turkos utsida. Allting för att matcha mitt vackra porslin så klart. Denna fungerar lika bra på en induktionshäll som jag har. Stekpannan kommer i från Le Creuset i färgen Caribbean. Den jag köpt är 28 cm i diameter och för övrigt perfekt storlek för paella receptet för 4 personer här nedan!

Caribbean blue passar dessutom till mitt porslin med turkosa inslag från Designers Guild. Jag mycket för att kombinera och färgmatcha! Stekpannan ser ljuvlig ut med Paella. Paellan i sig är som en färgklick. Stekpannan är rejäl och med trähandtag som inte blir varmt!

Världens enklaste och godaste recept på Paella

Perfekt sommarmat – Paella

1 Grillad Kyckling (jag köper alltid en färdiggrillad)

250-500 gram färska räkor eller i lag (räcker gott med 250 gram men om man vill ha mer räkor så ta lite till)

3 dl långkornigt ris (går jättebra med vanligt jasminris så ni behöver inte köpta något speciellt)

2 buljongtärningar med hönsbuljong

6,5 dl vatten

2 pkt saffran (total 1 gram)

2 tomater

1 paprika

1 st gul lök

2 klyftor vitlök

Kryddmått vitpeppar (eller efter smak)

1 tsk salt (eller efter smak)

1 citron

Persilja till dekoration

Så här gör du Paellan

  1. Skär upp allting i förväg. Hacka tomat, paprika och lök i mindre bitar. Hacka även vitlöken.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg ner buljongtärningarna.
  3. Börja sedan med att fräsa lök och vitlök tillsammans i olivolja i stekpannan.
  4. Häll i riset och saffran och låt det fräsa ihop med löken en liten stund så att det blir vackert gult.
  5. Vispa ner hönsbuljongen i det kokande vattnet. Tillsätt sedan hönsbuljongen över riset och rör om och dra ner värmen.
  6. Salta och peppra och smaka av. Sätt därefter på ett lock och låt sjuda i 15 minuter.
  7. Efter 15 minuter gått lyfter du locket och häller på all skuren kyckling, skurna tomater och paprika.
  8. Rör om ordentligt så det blandar sig och sätt på locket och låt det koka i ytterligare 5 minuter.
  9. När 5 minuter gått så lyfter du på locket och lägger på alla räkor så dom blir lite varma.
  10. Dra samtidigt av stekpannan från plattan. Sätt på locket i ytterligare 5 minuter så räkorna hinner bli varma men inte sega!

Ser ni den vackra pannan, jag är så löjligt förtjust i den!!!!!

Allt annat finns redo i små skålar!

Så här vackert blir det när man tillsätter riset till löken och kryddar med saffran och låter det fräsa ihop. Då blir allting gult och fint!

Därefter hällar man i buljongen i paellan och rör om och sätter på ett lock och låter det koka i 15 minuter.

Under tiden hackar du persiljan och skivar citronen. Se till att du får bort alla kärnor ur citronskivorna.

En krydda som är ett perfekt att dekorera med är persilja. En krydda som innehåller mycket järn. Persilja är en av de nyttigaste kryddor som finns och dessutom väldigt underskattad och vacker.

Servera Paellan direkt ur stekpannan

När paellan är färdig att servera så strör jag över hackad persilja och dekorerar med citronskivorna i ett vackert mönster och sedan sätter jag fram stekpannan på bordet! Voila!

Vem kan motstå denna vackra Paella

Det går helt enkelt inte att misslyckas med mitt recept på Paella. Prova du också! Låt mig gärna veta vad du tycker! Här en dukning från i somras i mitt underbara orangeri!

Jag lovar att detta blir ett nytt favoritrecept!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

2 tankar om “Laga världens godaste och enklaste Paella