Receptet på pasta med valnötter, soltorkade tomater och mozzarella låter kanske inte spektakulärt när man läser receptet. Men detta är en av mina absoluta favoriter när det kommer till pastarätter. Det enda problemet är att man inte kan sluta äta.

Pasta sorten är viktig
Det finns dock en sak som är viktigare än något annat. Pasta sorten. Den gör stor skillnad och för en riktigt pastanörd som jag är det otroligt viktigt för slutresultatet. Denna sort är tillverkad på ett på ett speciellt sätt och formad med bronsvalsar och det tar längre tid att tillverka, men i utbyte får man en gastronomisk fördel då metoden tillför pastan en sträv och porös yta som lättare suger upp den goda såsen. Detta är för att få ut den maximala smaken! Så prova detta, den finns i en vanlig Ica butik och kommer från Zeta och heter Radiatori.
Här nedan kan ni se pastapaketet, och finns i de flesta välsorterade butiker.

Radiatori med valnötter, soltorkade tomater och mozzarella, 4 personer
400 gram Radiatori (1 pkt)
6-8 soltorkade tomater i olja
0,75 dl olja från de soltorkade tomaterna
65 gram Ruccola (1 påse)
1 dl valnötter
1 mozzarella (65 gram)
2 klyftor vitlök
Grovmalen svartpeppar och salt
Gör så här:
Hacka valnötterna grovt. Rosta dom lätt i en torr stekpannan. Hacka de avrunna soltorkade tomaterna i små bitar. Finhacka vitlöken men pressa den ej för då blir smaken för skarp.

När du rostat valnötterna stjälper du ner vitlöken tillsammans med de hackade soltorkade tomaterna. Ta ca 0,75 dl olja från de soltorkade tomaterna och låt det fräsa tillsammans och smaksätt med salt och grovmalen svartpeppar. Smaka av för detta skall bli smaken för hela rätten så det är viktigt med salt och svartpeppar.

Koka upp pastan under tiden i 8 minuter. Viktigt att inte överskrida koktiden då den skall vara ”al dente”.
Lägg i all ruccola och fräs det tillsammans med vitlök, soltorkade tomater och valnötter strax innan pastan är klar.
Hacka mozzarellan i små bitar för att sedan kunna strö på det sista du gör, ovan på alltsammans när du blandat pasta med valnötter, soltorkade tomater, vitlök och ruccola.
När pastan är klar och du hällt av vattnet rör du ner all pasta och rör om ordentligt. Smula över hela mozzarellan och värm upp det sakta så osten smälter i pannan. Sätt fram pannan på bordet och servera direkt ur pannan!



Du har nu gjort världens godaste pasta rätt! Låt mig gärna veta vad du tycker, om du bestämmer dig för att testa! Då skulle du göra mig glad!