Att vänja hundar redan som valpar!


När man vill att en liten vovve skall tycka om allt ifrån att föna pälsen torr till att borsta tänderna och klippa klor, så måste man vänja dom vid redan som väldigt små. Man måste börja redan när man får hem dom de första veckorna. Jag brukar börja med både föna pläls och borsta tänderna och klippa klor redan 2-3 dagen på mina valpar. Alla sådana goda vanor skall dom ha med från början. Åka bil är också en sådan.

När vi har har badat Fonzen så älskar han att bli fönad. Han sitter still och njuter och har förstått att han kan flytta sig så han blir fönad på något speciellt ställe! Han bara sitter och njuter även om han har blåsten i ansiktet. Han tycker det är skönt! Popcorn gillar inte blåst i ansiktet, men sedan han tittat på Fonzen så gör han nu likadant själv. Sötnosar!

I går hade Popcorn av misstag råkat kissa på Fonzen så han luktade inte gott när vi kom in från promenaden. Schampo och balsam blev det så fort vi kom hem och han älskar det! Han flyttar sig närmare och närmare Stefan som är den som fönar!!

Så tänk på det ni som är på väg att ta hem en liten söt valp. Vänj dom vid att bada, borsta tänderna, föna pälsen, klippa klor, rensa öron, torka ögon och klippa bort tovor och kamma sig! Ja allt ni vill att dom skall kunna som vuxna. Även om t e x inte klorna behöver klippas i början så ta en liten spets då. Bara som en rutin en gång i veckan. Samma med pälsen att även om det inte finns något att kamma när dom är små. Så gör man det ändå för att dom skall vänja sig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.