Fonzen och Boss, Hugo Boss 2 kommentarer


Ni kanske undrar hur det går med mina små troll och jag kan bara säga att det går jättebra. Den senaste veckan har varit tung men mina fina vovvar gör framsteg hela tiden.

Boss är en väldigt energisk liten vovve men Fonzen är väldigt tålmodig med honom. Det som är så fint att se är att när vi övar konster så går allting så himla bra. Ni som har eller har haft flera vovvar samtidigt vet med alla säkerhet att det ibland är svårt att lära dom nya saker ihop för dom blir så ivriga. Det är inte vårt problem för Fonzen har en förmåga att lägga sig ner och titta på med oförtrutet tålamod medans jag försöker få Boss att göra som han ska. När jag sedan ber Fonzen göra en konst för att Boss skall se. Gör hand det lugnt och fint precis som han skall demonstrera hur man skall göra, och sedan återgår han till att bara sitta eller ligga och titta på. Helt fantastiskt.

Jag minns när jag hade fyra hundar samtidigt då var det alltid någon som var klokare än de andra men jag lyckades på något sätt lära alla hundar samma sak, och det mest konstiga är att på den tiden kunde jag har alla lösa. Det har jag inte längre för jag varken vill eller vågar. Jag kanske har blivit fegare med åren. Det kan säkert vara just det. Däremot försöker jag att öva att gå fot utan koppel när jag får tillfälle. Det är en bra övning ur den synvinkeln att de verkligen måste kunna gå fot för att alls göra de möjligt. Jag skall även anmäla Boss till en valpkurs men han är inte tillräckligt gammal ännu. Hur duktig man än är på att lära ut saker och ting få finns det fler fördelar med att gå valpkurs och jag har gjort det med alla mina hundar. Dels får de träffa andra hundar under ordnade former och så är det så nyttigt att bli påmind om vissa saker.

Det bästa med konster och trix är att de får använda sin hjärna och det är viktigt ur ett perspektiv att de måste aktiveras. Mina hundar älskar när de får göra trix och konster. Jag försöker ständigt komma på nya eller varianter av vad de redan kan för det är så himla kul tycker jag!

Att dom är kompisar råder inget tvivel om, de älskar varandra och Fonzen vaktar honom som om han vore mamma till lille Boss.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Fonzen och Boss, Hugo Boss

 • Pernilla

  Hej Berith!
  Förstår att du har haft en tung vecka. Det är inte konstigt med tanke på vad ni gått/går igenom. Tänker mycket på er och hoppas du mår så bra som du kan! Hoppas verkligen att du också får hjälp med din värk och får vetskap om vad som gör ont i nacken.
  Jag blir så glad när jag hör hur dina små troll har funnit varandra så fint. Vilka gulletroll de är. Man fylls av all glädje i världen av att ha de små vovvarna omkring sig. Ta hand om er!
  Massa kramar från Pernilla Manda och Danny

  • pretty Inläggsförfattare

   Kära Pernilla,
   Så skönt att få dina små meddelanden!!! Ja det har verkligen varit en tung vecka. För min egen del är jag inte så orolig. Jag är mest orolig för andra! 🙂
   Det är så mysigt när jag känner att vovvarna mår bra! Då blir jag glad. I dag gjorde Fonzen sina glädjeskutt igen. Han har inte gjort dom sedan Popcorn fanns med oss! Så nu har jag två glädjeskuttande vovvar! Värmer i hjärtat!
   Tack för dina fina ord Pernilla dom värmer så mycket!
   Tusen kramar från Berith, Fonzen och Mini-Boss