Kvällen i går!


I går kväll var vi på hundskola. Alltså hur härligt var inte det. En grupp med nästan bara små hundar och två större vattenhundar, där alla verkade så himla mysiga. Hundarna skällde inte utan alla tyckte det bara var mysigt! Boss han var så duktig, och när man är två som jag och Stefan var i går så är det så roligt att på håll se hur duktig Boss är.

Hemma är det oftast jag som håller på men denna gång bestämde vi oss båda för att deltaga, dels för att det är nyttigt för alla inte bara hunden. Men också för att det gör det enklare att träna honom.

Jag har köpt mig en magväska när jag tränar hundarna. Den är helt oumbärlig. Där får allt plats. Godis, bajspåsar, leksak, ja det mesta helt enkelt. Har den till och med på mig i bland när jag tränar! Man ser den nästan inte på bilden men nu när jag talat om det så kanske ni ser den. Jag köpte den när jag tränade med Fonzen och den är helt oumbärlig!

I går fick vi träna på kontaktövningar. När hunden skall söka och titta i ögonen. Det kan Boss så himla bra redan för det övar vi på varje dag hemma! Sedan gjorde vi flera kontakt övningar och övningar där de skall lystra till sitt eget namn så att det ”pirrar” lite extra i magen när man ropar på dom och så att dom kopplar i hop sitt namn med positiva saker.  Nyttiga och bra övningar!

En bild tagen när vi gjort klart våra övningar och väntar på nästa instruktion! Boss han var så lugn och fin utan stress och gillade att titta på de andra vovvarna och satt mest fint på sin lilla sittplats. Han var så himla duktig. Han kan det mesta redan men träning i hop med andra hundar är något alldeles särskilt. Nästa gång skall de få vara mer lösa!

Boss påminner väldigt mycket om Popcorn i kroppen, han är ståtlig och snygg. Sedan har han en rolig busig sida och en snäll gossig sida.

Så i helgen skall vi träna lite extra och då skall även Fonzen få vara med. Han fick vara hemma ensam i går och det var precis som om han gillade det! Han kanske vill ha lite ”egentid” hahahahahaha. Men han blev strålande glad när vi kom hem så klart!

Boss somnade helt utslagen när vi kom hem! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.