Mina älskade vovvar


Just nu är jag så tacksam över att läkningen på min älskade vovve Fonzen ser ut att ha blivit bra. När det är regnväder som i dag så får han fortfarande inte gå ut så mycket mer än för att kissa. Detta eftersom såret ännu inte har läkt helt, och jag vill inte riskera att såret skall gå upp. Det får nämligen inte bli fuktigt.

Tossan för foten har varit lösningen

Han har sin lilla tossa som han nu har vant sig att gå med och verkar tycka den är helt ok. När han blev sjuk och veterinärn strängt sa till mig ”att han måste ha tratten på sig jämt”. Där och då visste jag inte hur stressad han skulle bli över tratten. Fonzen är lite rädd för olika saker och för tratten blev han livrädd. Jag försökte några gånger men det gick inte. Därefter hade jag inte hjärta att sätta på honom tratten efter det, för det spelade ingen roll om jag hade honom i knät eller på golvet.

Det är då man får hitta på dom där kreativa lösningarna och det fick bli tossa på foten. Jag kan inte ens tänka mig att lämna en jättestressad hund ensam hemma med en tratt på huvudet, ALDRIG!

Så om ni har en skadad tass på er vovve så är tipset att ta en tossa och göra små hål i som jag gjorde så att såret kan andas men vovven kommer inte åt det och han slipper tratten! Perfekt!

Dietfoder till vovvarna

Under den här perioden så har Fonzen dessutom fått lite dietfoder av mig för att han skall bli något smalare för att minimera belastningen på den lilla foten. Han älskar sitt dietfoder och det har gått långt över förväntan! Han har gått ner bra på 2 veckor. Även Boss har fått smaka på fodret och just nu använder vi dietfoder som godis för båda två älskar det. Fonzen väger nu efter att ha gått ner lite grand 8,9 kg och Boss väger 8,1 kg, men Fonzen är väldigt mycket mindre så han skall ner lite till. Boss däremeot får inte gå ner mer för han är perfekt i kroppen som han är. Han är trots allt bara drygt 1 år.

Den här lille rackarn skall alltid vara där jag är, så sitter jag på en stol och dricker kaffe, så skall han vara med!

Dom här ögonen är svåra att inte falla för! Flera gånger om dagen tittar jag på dom och kan inte fatta att jag har så fina vovvar!

Nu skall vi mysa lite mer här på morgonkvisten. Här i Göteborg regnar det i dagm men vi funderar på att baka lite!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.