Mina gossetroll med olika personligheter! 2 kommentarer


Alltså dessa två underbara små vovvar. Vet inte hur jag skulle kunna leva ett liv utan hundar. De tillför så mycket på alla dimensioner och jag önskade att fler insåg det. Då kanske det hade varit mindre våld i samhället vad vet jag. Dessa kärleksfulla varelser är som levande gossenallar! De kommer med sin lilla tass och skrapar när de vill säga något, kryper upp i famnen och skall ligga tätt intill! Hoppar av glädje så fort man tar ett steg! Viftar på svansen så fort man säger något!

img_9399

Älskar att vara med på precis ALLT. Spelar ingen roll vad det är så tittar dom intresserat på för att se om det kan innebära något för dom eller för att dom helt enkelt bara vill vara med.

img_9398

Popcorn var intresserat med hela tiden när jag klippte band och band in kexben i granen, han vek inte en tum från min sida, medans lille Fonzen gjorde allt för att stjäla små snör-stumpar som han sedan med glädje hopp sprang i väg med! Alltså vad säger man! Jag skulle bara kunna sitta och studera dom för dom är så himla söta och har personligheter precis som vi människor! Popcorn han rör aldrig någonting, han ligger fint bredvid och vill alltid vara med men rör aldrig något! Han skan sitta framför Fonzens mat och vet att det är till Fonzen, han vill gärna ha den också men har rör den aldrig!

img_9395

Lille Fonzen han stjäl saker hela tiden så man får vara uppmärksam medans man håller på med något. Håller Stefan på och grejar med något så stjäl han skuvar, skiftnycklar, skruvmejslar, ja allt du kan komma på. När Stefan ritar så är han spekulant på pennorna! Så sitter han där precis som på bilden och ser ut som en liten ängel, men när du minst anar det så tar han det han vill ha och springer till något gömställe. 🙂 Sötnos.

img_9386-002

Oskyldig som ett litet lamm….hihi 🙂 Man ser hur han tänker…”mmmm den där pennan verkar spännande, den vill jag ha….ska bara vänta tills han tittar bort!”

img_9388

När Fonzen blir trött, då sätter han sig bredvid och krafsar lite med tassen på armen för att han vill att man skall flytta armen lite så att han kan lägga sig under och gossa upp sig tätt intill. Sedan lägger han sig tillrätta, och oftast lägger han huvudet en stund på benet och sedan kryper han ihop och somnar!

Väldigt många gåner under dagen så bestämmer sig Fonzen för att han vill kramas, då kommer han bara upp i knät och ställer sig på två ben och lägger framtassarna på var sin sida om huvudet och lägger sitt söta lilla huvud intill kinden! Så söt…… 🙂

 

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Mina gossetroll med olika personligheter!

 • Pontus

  Hej!

  Roligt och intressant att läsa din blogg om dina hundar.
  Jag har bestämt mig för att skaffa en Cavalier king Charles och funderat väldigt mycket över vilket kön… Skulle vara tacksam om du kunde hjälpa mig med dina tankar.

  För några dagar sedan var jag och tittade på två olika kullar.
  Den första kullen (tricolor) träffade jag först mamman och pappan där mamman var väldigt fin, lugn och kärleksfull. Pappan var större, betydligt mer livlig och betydligt mer hår.
  Då kände jag direkt att jag ville ha en tik.
  När jag sedan såg valparna (en tik, två hanar) som var knappt sju veckor så fick jag reda på att tiken var redan bortlovad och av hanarna var en betydligt mer dominant och den andre blyg och gömde sig bakom tiken medan den dominanta sprang omkring för fullt och lekte.
  Då kände jag såklart att jag ville ha dn blyge, lite lugnare.

  Sedan såg jag en yngre kull, där mamman fortfarande var med valparna (knappt fyra veckor), där fanns en tik och tre hanar.
  Tiken var såklart jättegullig och jag ville ju ta med den hem direkt. Men där fanns en hane som var lite mindre och fick liksom inte plats och kom utanför dom andra. Han såg så sårbar och söt ut att jag ville gärna ta med honom också.
  Uppfödaren sa att det är vanligt att et finns mer dominanta och mer undergivna blyga hundar och med största sannolikhet blir den lilla hanen lite mindre än dom andra och därmed också en annan lugnare personlighet.

  Nu har jag funderat hela helgen och ska tillbaka imorgon för att ta ett beslut.
  Jag vill gärna höra med dig vad du tycker. Tik eller hane.
  Jag klarar nog inte en tik som löper och därmed får valpar så om jag skulle ta tiken så måste vi nog kastrera den, har hört att den tappar energi och lite personlighet och går upp i vikt.
  Jag vill gärna ha en så liten hund som möjligt..
  Vad gäller hane så vet jag ju nu att dom har lite mer energi, kan vara jobbigt när det finns tikar som löper, vill markera sitt revir osv. Kan/ska man kastrera en hane, vad blir följderna (som med tik)?

  Ursäkta att jag skriver en roman men har väldigt svårt att bestämma mig…
  Vi bor i ett hus, har två barn, 9 och 12 som jag hoppas och tror kommer bli överlyckliga av en ny familjemedlem.

  Tack på förhand,

  Mvh Pontus

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Pontus,
   Vad roligt att du skriver till mig. Först vill jag börja med att säga att du valt en helt underbar ras, du kommer aldrig ångra dig en sekund!
   När det gäller kön så tror jag inte du skall oroa dig så mycket. Själv har jag bara hanar för det funkar bra att ha flera hanar av en sådan här ras som är så snäll och tillgiven. När man ser en kull och det är vissa valpar som är ”blyga” och andra mer framfusiga så behöver det inte innebära att dom är likadana när du sedan tar hem den. Det är nämligen så att i en flock så får dom olika roller, så en blyg kan bli världens bus-vovve och en tuff kan bli jätteförsiktig, så man skall inte ägna för mycket uppmärksamhet på det. Titta på valparna och försök att bara koncentrera dig på de som inte redan är sålda!
   En av anledningarna till att jag valde hane är precis den du nämner, det skall täckas med skydd när en hona löper och du kan vara säker på att de lyckas krångla sig ur det och du får blod i soffan och på mattor.
   Cavalierer blir inte speciellt annorlunda när tikar löper i närheten, men när en tik löper och de har kissat någon stans så skall man inte låta han-hunden stå där och lukta och slicka det är då de ofta blir lite mer ”galna” utan man går vara därifrån och låter dem inte hålla på. Då kommer du inte få problem.
   Visst kan man kastrera en hane men jag skulle inte rekommendera det. Idag är det lite ”mode” i det, och de förlorar lite energi, går lätt upp i vikt och blir inte lika lekfulla längre och egentligen är det bara i undantagsfall det behövs. När man har en hund som visar ilska på ett onaturligt sätt, eller är helt sjövild och det kommer du inte hitta hos en Cavalier det kan jag lova dig.

   Dina barn kommer älska vovven. Se till att den får sin ”space” och att dom inte jagar den bara. Lär dom att lära hunden göra rätt saker. Enkla saker som att sitta fint och så. Det kommer göra att dom tycker det är roligt och att gå hundskola med sina barn är det perfekta då får dom höra vad läraren säger och lära sig hur de skall göra. Väldigt nyttigt och man kan vara hela familjen på hundträning och det blir perfekt när hunden är ca 4-6 månader!

   Tänk på att lära den rätt beteende så fort ni kommer hem, den lär sig väldigt fort och man kan börja lite samma dag man kommer hem. En hund vill vara till lags och det bästa är att börja lära den redan från början. Den lär sig otroligt fort. Min lille Fonzen kunde ”sitta fint” och ”hit” redan efter 2-3 dagar. Det blir en lek och lär vovven med godis då kommer den älska dig.

   Kom ihåg att lära den så mycket som möjligt redan från början med godis och glada tillrop då kommer du få världens goaste hund. När du är ute och den skulle råka springa iväg. Spring så fort du kan åt andra hållet och ropa HIT så och HEJ DÅ, den kommer bli så rädd att den kommer göra allt för att komma i kapp och lär sig då att aldrig springa i från dig! Det är bäst att träna på när de är riktigt små då går det sedan jättelätt!

   Så det viktigaste två sakerna att lära den är Sitt fint och HIT…. 🙂

   Hoppas du fick svar på några av dina frågor och fråga gärna mer om du känner dig osäker! Lycka till Pontus och du kommer aldrig ångra dig en sekund!!
   //Berith