Mina sagotroll!


När man har hund och går upp på morgonen så kan det liksom inte bli några tråkiga miner med två små sagotroll! Dom är så himla fina och roliga och varje dag och varje morgon så skrattar jag åt deras små egenheter!

Som t e x att Boss vet att när han varit ute och kissat så får han ett kex och det gör att han gallopperar till köket med lite extra höga hopp! Ni ser på bilden hur ivrig han ser ut så han verkligen koncentrerar sig på att sitta still för han vet att det inget godis blir annars!

När dom sedan skall äta så kastar Fonzen i sig sin mat och sedan sitter han och ”hummar” bredvid Boss, för han vill ha hans mat också men Boss äter långsamt och tuggar allt noga och bryr sig inte om sin kompis just då!

Går jag eller Stefan upp på övervåningen så sitter dom nedanför och väntar som om hela deras liv beror på att en av familjmedlemmarna inte är på samma våningsplan.

Om man säger ”skall vi gå till köket” så blir dom båda alldeles till sig för då vet dom att det betyder att dom får göra konster och får något godis om dom gör allt rätt!

Tycker Fonzen eller Boss att dom behöver lite extra kramar så kommer dom bara och sätter en tass på var sida om halsen och trycker sin lilla kind emot kinden och kryper upp i knät och vill gossa!

Eller så sitter dom bredvid och skrapar lite försynt med tassen på handen, det betyder att ”jag vill blir klappad”!

Eller när vi skall gå och lägga oss och säger att vi skall ut och kissa! Så tävlar dom om vem som är först till dörren, springer ut och kissar och vänder och vill gå in för dom tycker det är så mysigt att gå och lägga sig. Går vi inte och lägger oss i tid så sätter sig Fonzen vid trappen och säger ”mja” ”mja”. Då vet man att det passerat hans läggtid och han vill upp och sova i sängen och det inträffar ca vid 22:30.

När vi skall gå och lägga oss så skall Boss borsta tänderna först och han bara vill det för han gillar det så mycket! Han borstar sina tänder själv med en tandborste som han håller mellan tassarna.

När man får en egen tallrik med tacos och väntar på att någon skall säga varsågod, och man är så sugen så man knappt kan bärga sig och heter Boss.

Om man säger, ”skall vi gå till tvättstugan”, så hoppar båda två i väg dit i racerfart. Då vet dom att vi skall åka någonstans utan dom. Dom vet också att dom får en liten godisbit. Dom älskar det upplägget och är båda supernöjda (kanske tänker dom, äntligen får vi vara lite i fred)…sedan kan vi åka och handla eller vad vi nu måste göra, och sedan jag började med det tricket med min första hund när jag bodde själv för så där 18 år sedan, så har jag aldrig behövt åka hemmifrån med ett par sorgsna hundögon.

Det var bara några få av deras små gulliga egenheter. Det kan liksom aldrig bli en tråkig stund!

Hoppa ni får en bra dag!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.