Popcorn fyller 4 år!


En av mina älskade vovvar Popcorn fyllde 4 år i går. Popcorn är en av de absolut klokaste vovvar jag haft. Dom säger att just färgen ruby skall vara vild, och lite annorlunda temprament och det stämmer till punkt och pricka på Popcorn, precis som det gjorde på Morris som jag hade tidigare som också var en ruby.

lila2

trötta

Popcorn är en enmans-hund egentligen, men han har lärt sig att bli väldigt väldigt klok. Han vet precis allt, förstår precis allt man säger till honom, men han har en egen vilja av stål och vissa dagar så bestämmer han sig för att göra som han själv vill. Där emellan är han den mest lydiga hund du kan ha! Han rör aldrig något som inte är hans. Han kan sitta med en kyckling framför näsan och du kan gå ur rummet, men skulle inte röra den om ingen sa varsågod, och han är alltid så stolt över att veta hur saker och ting skall gå till! Han visar tydligt den lille Fonzen vad man får och inte får göra.

soffa blå

Han är klok som en bok och i början när vi fick lille Fonzen så var Popcorn oerhört skeptisk, men han har lärt sig att älska den där lilla krabaten och i dag skyddar han honom med sitt liv. ”Banne den” som vill Fonzen något illa, dom måste först ta itu med Popcorn!

barnhörnan

I butiken var han med varje dag. Han gick till jobbet stolt varje morgon, medans de stora vovvarna var hemma och jag gick hem till dom över lunch!

vovve och nalle

Dom här vovvarna älskar verkligen varandra och det är också första gången som jag haft hundar där jag kan lära en hund i taget en konst fast den andra står bredvid, för Popcorn förstår att vänta på sin tur. Detta har medfört att Fonzen gör likadant för han tittar på sin Idol Popcorn och vill göra det samma!

Så förut kunde jag ha 4 hundar som gjorde samma konst samtidigt. Här har jag två som lyssnar efter sitt namn och det är helt och hållet Popcorns förtjänst för han är väldigt smart!

Som ett konstverk ser denna bilden ut!

konst

Däremot är han ganska vild, men det visar sig bara när vi är ute. Han vill så mycket. Han ÄLSKAR att träna på konster, han ÄLSKAR att gå på hundskola trots att han är rädd för andra hundar men när vi kommer till hundskolan så höjer han bara på huvudet och låtsas att dom andra inte finns! Alltså ni skulle se honom han är verkligen ”one of a kind”.

Här sitter han i butiken och vaktar! Många som stannar, tittar och kommer in kan jag lova. När han satt där!

Fönster

Ja att jag älskar mina hundar råder det inget tvivel om!

Häromdagen när vi var i Stockholm så var min väninna så snäll och tog hand om mina vovvar och hon sa efteråt.Åhhh ”så mycket kärlek” man får. Dom verkligen tog henne till sig och visade och gossade och ville hela tiden vara i hennes närhet. Det är så en trygg och go Cavalier skall vara, mina änglar. Så är det, de ger så mycket kärlek och vill hela tiden visa och vill vara nära och vara med. Jag blir så himla glad att andra känner att dom är så lugna och trygga och att dom så gärna visa hur snälla och gossiga dom är! Min vänninna sa ”jag vill gärna göra om detta för det var så mysigt”.

Nybadad liten krabat! Ögonen, dom är fortfarande de samma. När han tittar så här på en då går det inte att motstå!

nybadad

Så grattis till min lilla 4-åring som har blivit en så stolt och fin och gullig Cavalier, och det där med egen vilja är väldigt roligt för han visar precis vad han vill och som ett barn gör han ibland motvilliga saker….och då har han en sådan himla söt min. Typ exempel är ”följ med Fonzen ut en sväng Popcorn”. Då tittar han på mig med sina stora ögon och bara sätter sig ner på rumpan!….hahahahah….han säger ”jag vill inte han kan gå ut själv!” Då säger jag ”snälla Popcorn” då larar han ut men sänkt huvud och visar…”jag vill inte men jag gör det för dig, hoppas det betalar sig!”

I butiken sov han alltid med sin nalle. Han tog nallen hoppade i korgen och somnade. Hur söt?

Vovve med nalle

Här med sin kompis BAMBAM när han fanns hos oss….han i sin tur vaktade Popcorn med sitt liv och guidade honom in i livet!

hungrig

Här är vi på Bil Tema…..och köper en hundgrind!

biltema

Här sitter det tidigare gänget BAMBAM i mitten, lille Lufsen till höger och så Popcorn. Tyvärr gick hans kompisar bort hastigt väldigt olyckligt. BAMBAM var gammal men Lufsen fick leverskador och vi misstänker att det var något han fick i sig som var giftigt. Sådant som man läser väldigt mycket om i tidningarna. Han hade aldrig tidigare varit sjuk och en dag blev han jättedålig och röntgen visade på allvarliga leverskador som perforerat levern. Usch! I alla fall sitter kompisarna här och väntar på sitt ”VARSÅGOD” för att sedan intaga sina köttbullar!

DSC00959

Fina BAMBAM får också vara med på ett hörn! Titta på dom ögonen!

DSC01596

Ha ha….kul Popcorn ser ut på detta fotot med sina kompisar!

DSC01533

Så här mysigt hade dom det när Popcorn var bebis! Sötnosar!

DSC01512

Jag avslutar med denna bild! Här är vi på hundskola. Jag har gått hundskola med alla mina hundar, främst för att det är roligt för dom och ett bra sätt att lära sig umgås med andra hundar. Men även bra för mig för även om jag haft många hundar och vet vad jag skall lära dom så går det inte att jämföra med att göra det i grupp men en mängd andra hundar runt om som en typ av social träning. Varje gång jag tar fram ryggsäcken som  jag brukar ha med mig så blir Popcorn så himla glad. Han är nog den hunden av alla som älskar detta mest i hela världen. Att träna och göra konster, det är hans grej!

DSC01326

Här sitter han på sin filt och väntar snällt. Sötnos. 4 år och världens duktigaste vovve!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.