Valpkurs!


I dag har jag anmält lille Boss till en valpkurs, men tänkte även anmäla Fonzen till någon rolig kurs, har bara inte bestämt mig för vilken än! Skall bli så roligt! Jag älskar att träna mina hundar och det roligaste för utom att gå fot och inkallning är så klart alla roliga konster man kan lära dom. Det är då jag har tålamod, hur mycket som helst!

 

Cavalierer är ganska smarta hundar så de lär sig snabbt! Gillar att man håller på med dom, så jag leker alltid fram konster men godis som belöning! Det kallas som ni säkert känner till för postiv förstärkning och ända sedan jag fick min första Cavalier så har jag gjort så.

Köper grillkorv och leverpastej och skär i microsmå bitar bara så dom får en känsla för att det finns godis och sedan kör vi. Jag har en alldeles särskild magväska för det. Man vill inte gärna lägga korv och leverpastej i en väska man använder till vardags för även om man har det i plastpåsar så blir det alltid något som trillar ur!

Just nu har jag lärt Boss att sitta fint och vänta och så lägger jag godiset framför honom och så skall han titta mig djupt i ögonen och när jag säger ordet ”VARSÅGOD” då får han ta det. Han älskar det och hoppar glädjeskutt till godislådan!

Ni ser, koncentrationen är hög! För varje gång vi gör det så låter jag det gå lite längre innan jag säger varsågod, men med en valp får man inte göra det för svårt, då tar det bara längre tid för dom att lära sig. Det är inte svårare än med barn, små steg i taget!

Älskar dessa vovvars ögon, vem kan motstå dem. Min Fonzen´s ögon kan man drunkna i utan att överdriva!

Ligga kan han förstås. Han kastar sig ner! 🙂

Han älskar att tugga ben och han ÄLSKAR att borsta tänderna! Min lilla gullegris!

Allting lär jag ut från början, jag börjar redan efter 1-2 dagar. Det är så kul, och det är så tillfredsställande att se dom växa när dom känner att dom kan! Att få beröm älskar min lille Boss, kanske mer än någon annan gjort eller han visar det så att man blir varm i hjärtat. Självklart gillar alla vovvar beröm, men på olika sätt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.