Valpskola!


I dag börjar den här lille krabaten i valpskola! Tänk att han redan är 6 månder gammal och redan är så duktig. Han är helt underbar att vara ute och gå med och han kan gå fot jättefint. Han kommer förhoppningsvis bli min följeslagare på mina powerwalks, men man kan inte vara ute och gå med en valp i långa sträckor innan dom åtminstoe blivit 6 månader. Annars kan man stressa dom och de första 6 månadena skall de bara gå ut för att kissa egentligen och inte några längre promenader.

Promenader är främst till för att lära sig gå i koppel och se världen, och lära sig att det finna allt möjligt där ute i den stora världen.

Denna lilla charmknutte är en riktig busig vovve, men det är något speciellt med honom för han är både busig och snäll. Innan har jag haft hundar som är antingen eller, och jag måste säga att han i sättet är väldigt lik Popcorn. Speciell och busig, men otroligt läraktig och duktig, föutom stressen som Popcorn hade med sig redan från början och hur mycket jag än älskade Popcorn så är det oerhört skönt att slippa den delen!

Jag saknar Popcorn så mycket så att det gör ont! Han var min vovve! Han visste att jag förstod hans lite annorlunda sätt, och man fick alltid tänka till en extra gång innan man pratade med honom. Han ville inte ha skäll, utan man kunde prata med honom, men på slutet blev han tyvärr aggresiv och det gick inte längre. Men jag minns alla hans fina sidor som här när han ser till att den lille vovven mår bra.

Denna lilla busunge!

Detta är hans grej, han stjäl saker från Stefan och sedan kan man säga ordet ”ska vi byta”. Det går han genast med på.

Precis som alla mina vovvar har han sovit i korgen!

Exakt denna korg har nu totalt 7 vovvar haft!

I dag har han sin trogne följeslagare Fonzen som tar hand om honom. Vid minsta pip är Fonzen där och ser till att inget allvarligt hänt.

Första födelsedagskalaset när Fonzen fyllde 3 år.

Världens goaste vovve som alltid har en puss över till alla! I dag börjar alltså valpskolan för honom!

I dag regnar det så klart, men det brukar vara obligatoriskt när man skall på hundskola så det är bara att klä sig därefter. Det blir vinterjacka med luva och förmodlingen Bally på fötterna! Heller lite för varm än tvärtom!

Så här skall skäras köttbullar i små, små microskopiska bitar, för när man har en liten vovve så blir dom stoppmätta på en valpkurs. Han kommer somna skönt i kväll den här lilla krabaten!

Självklart fixade vi mat i går så vi bara kan värma i micron innan vi skall till träning, då det alltid blir lite stressigt när man kommer hem från jobbet och skall träna och jag vill självklart inte riskera att jag äter något jag inte borde. Bättre att planera för de förutsättningar man har.

Så önska mig lycka till i kväll hur lille Boss skall tackla att möta så många vovvar samtidigt utan sin ständiga följeslagare Fonzen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.