Vovvarnas adventskalender!


Som ni säkert redan vet så kan hundar lära sig ungefär upp till 200 ord. Jag skulle säga att dom kan många fler men enligt forskningen så kan en hund i runda slängar 200 ord. Jag försöker hela tiden jobba med mina söta vovvar för att lära dom mer, dels för att dom tycker det är roligt men också så klart för att det är användbart och gör dom mycket tryggare som vovvar att dom förstår vad man säger. Om man tyckte att man hade en tillgiven hund innan så adderar detta mängder av tillgigenhet. Det liksom älskar att man håller på med dom så det blir en enda underbar god cirkel!

Nu har vi lärt hundrarna vad ”hundgranen” är för någonting och vad man skall gå någonstans när man säger det ordet. Dom har också fått lära sig att ligga ner och vänta på att man tar fram godiset så att de inte hetsar varandra. Det där att lära dom att vänta är en väldigt viktig övning och nog så viktigt när man har två stycken hundar som jag för annars kan dom lätt hetsa varandra. När jag hade 4 stycken så var det en förutstttning kan jag lova! De är otroligt lätta att lära men man måste vara helt konsekvent.

Min lille Fonzen han vickar på huvudet hela tiden när man pratar med honom som om han anstränger sig till det yttersta för att förstå vad vi säger! Så himla söt så ofta när vi fotar honom så har han huvudet åt ena sidan och han gör så med huvudet fram och tillbaka när han lyssnar! Så söt!

Dom är otroligt duktiga båda två. I går gjorde vi också en ”rundresa” i konster jag sa alla konster jag kom på efter varandra och man såg dessa två vifta med tassarna, snurra runt, sitta, ligga, sitta igen, säga vad kissen säger, snurra igen, vinka, ligga vänta på godis….alltså man kan inte annat än skratta åt dom när dom flänger runt och är så himla dukiga och stolta över att dom vet precis vad som förväntas och vet med säkerhet att belöningen är godis och dom skulle kunna hålla på hur länge som helst! 🙂 🙂

Jag har många fler fina kort på dom när vi håller på men det strular med min kamera så det blir lite senare ni får ta del av dom.

Love these two to the moon and back!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.