Att driva upp plantor


Just nu när det är så kallt ute så undrar man verkligen om det kommer någon vår. Alla min plantor stoltserar på  insidan men många av dom skulle må bättre av att komma i jorden nu, och det går inte! Inte ens potatis går att sätta som jag alltid gör i slutet på mars, och det finns väldigt få år som jag inte kunnat göra just det. Just nu kommer jag inte ens i håg senaste gången för så länge sedan var det.

Så vad gör man då!?

Jag försöker pyssla om min plantor så gott det går. Plantera om dom, vattna dom med näring och i vissa fall sätter jag en extra omgång i fall några inte skulle orka med längre!

Just kålplantor är en sådan växt som verkligen skulle behöva komma på utsidan nu så jag funderar på att se om jag kan alternera och ha dom i orangeriet på dagtid men låta dom komma in på kvällarna. Jag tänkte prova med några få plantor för att se hur dom mår av det för jag vill inte riskera att alla mina plantor så klart!

I dag har jag tänkt att köpta jord för att fylla mina krukor inne i orangeriet och det måste självklart bli jord i påsar eftersom jag inte vill spilla och slabba där inne. Det är mitt lilla paradis! Jag måste vara förberedd den dagen våren kommer (det verkar var minusgrader varje natt under hela nästa vecka)!

Så vad gör man? Jag gör som jag brukar! Håller modet uppe och gör det bästa av situationen!

Rosenskära har jag ett antal och dom ser verkligen fina ut och har växt sig fina sista veckan bara. Jag har satt grillpinnar i krukorna så att de skall ha något att stödja sig emot! Då får man många pinna till liten kostnad!

Här står den med en av mina toppade dahlior och jag har även lyckats driva topparna vidare och dom ser fantastiska ut.

Odling är en otroligt rogivande syssla. Något att rekommendera för er som ännu inte provat! Det infinner sig en tillfredsställelse när man ser att fina plantor som växer sig starka och fina!

Hoppas ni får en fin lördag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.