Att inreda med sin egen stil


När man inreder sitt hem så är det verkligen viktigt att lägga vikt på vad man själv tycker om. Det kan låta självklart men det är inte alltid lika lätt som det låter. Detta eftersom vi hela tiden låter oss påverkas av omvärlden väldigt mycket.

Med påverkan från omvärlden, reklam, vänner och bekanta så är det inte alltid så enkelt! Att inreda personligt kräver framför allt mod! Mod därför att man inte skall lyssna på dagens trender eller försöka inreda i en stil som alla andra har! Utan tanken är att man skall göra sin egen högst personliga tolkning av vad man tycker om!

För att inreda personligt så måste man ta ett steg tillbaka och ställa sig själv några frågor. Det kan vara mönster man tycker om, färger man gillar, möbler som har en speciell plats i ens hjärta!

Vad är personligt för just mig. Det kan vara en hobby, en sinnesstämning, en färgpalett. Någonting som är förknippat med just dig. Eller en upplevelse du vill få när du kommer in i ditt hem. Det kan vara modernt, gammaldags eller en blandning av de två!

Man måste framför allt ställa sig själv frågan ”Vilka färger älskar jag”. Detta är både enkelt och svårt. Att välja med hjärtat är att välja den färg som du verkligen älskar av hela ditt hjärta och fullkomligt strunta i att det är olika toner av ”beige och grått” som är ”inne” just nu. Jag kan garantera med 100% att om man väljer färger efter trender så kommer man tröttna inom ett år eller två!

Att välja färg behöver inte betyda att hemmet ser ut som Pippi Långstump bor där. Det kan betyda att man målar väggarna i sobra färger men som gör ett avsevärt avtryck. Att man målar dörrar i andra kulörer etc. Att man gör entrén speciell som ett första intryck.

Det viktigaste är att man tänker igenom vad man gör. Att man planerar hela husets färgsättning även om man bara gör ett rum i taget med ett års mellanrum. Det är det som är den så kallade ”röda tråden”. Det viktiga är att planera allt från början, även om det kommer dröja innan man kan få allt på plats.

Det finns en otroligt viktig sak som många helt glömt bort. Det är du som skall älska ditt hem, vad andra tycker det är helt ovidkommande! Du skall komma hem och längta efter ditt hem. Du skall känna dig trygg och glad i ditt hem! Att gäster kommer säga ohhh, ”oj vad du vågar”…eller vad dom nu säger, se det som en roligt sak att det blir förundrade.

Ofta är det så, om du bara funderar på dig själv, att det är så fantastisk roligt att komma hem till någon som har ett personligt hem. Det betyder inte att du vill göra likadant hos dig, utan att se någon annans hem som verkligen lagt ner sin själ, det är en upplevelse!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.