Att inreda ett sovrum! 2 kommentarer


Att inreda sitt sovrum är en av de absolut viktigaste platser i vårt hem! Vi tillbringar avsevärt med tid just där, och det är viktigt att det känns mysigt och i våra ögon mätt fint! Många inredare fokuserar på att ett sovrum skall vara lungt och inredas i vissa färger, och jag kommer aldrig förstå varför. Vi är alla individer och är alla olika och vad den ena mår bra av tycker inte den andre är alls något för honom eller henne. Därför hävdar jag att det finns inga regler, det är bara din egen fantasi och ditt eget tyckande som gäller. Det finns heller inga speciella färger som ger lugn, utan det är olika från person till person.

Så här har jag därför samlat ihop lite olika stilar….

Nedan ombonat och vackert men sticker ändå ut lite grand men med en färgskala som ändå är ganska neutral.

Master-Bedroom-1

Lite mer exentriskt, men horn på väggarna och lite mer personligt med detaljer som förmodligen tilltalar sovrummets ägare. Toner i blått med inslag av mörkt trä.

Sköna <Hem

Ett helt neutralt sovrum i jordfärger. Detta är väl det som är enklast att inreda, men inte heller särskilt spännande…och på gränsen till tråkigt om ni frågar mig!

hotelchict

Färg och överdåd, detta sovrum tilltalar mig i allra högsta grad. Sovrummet finns på Hotel Dorsia och är ett helt underbart hotel där ni bara måste boka in er om ni skall besöka Göteborg. Inget rum är det andra likt. Skall ni inreda hemma och gillar mycket färg och mönster så är detta definitvt en inspirationsvistelse! Hotellet är inrett med endast Designers Guild och är verkligen en upplevelse i sig.skarmavbild-2010-05-04-kl-11-42-38sovrum_dorsia

Ett sovrum som inte passar vem som helst men visst blir man glad när man ser det! Mycket mönster på tapeter och därför väldigt sparsmakat i övrigt med rena linjer och enkla möbler och lampor.

0376_Mariadel_SP11preview

Ett underbart sovrum i färg, men en förutsättning är naturligtvis att man gillar gult. Som ni ser så dominerar tapeten och därför har man valt en enfärgad sänggavel och neutrala färger i övrigt. Däremot tar man upp mönster på kuddar och då gärna i svart och vitt. När man inreder ett sådant här rum, skall man inte underskatta att en del av effekten ligger i att golvet är just vitmålat. Så hade det varit ett trägolv hade upplevelsn blivit helt annan. Det är leken med kontraster som gör en stor effekt. Tapeter kommer från Designers Guild.

sovrum

Mycket av inredning sitter också i små detaljer som fransar eller gardinhuvuden. Så i ett enklare inrett sovrum kan sådana lite överdådiga detaljer göra underverk.

franchini med frans rochesterdrapperi

Belysning och lampskärmar som blir som smycken…kuddar som karameller…

orsetti-trimmings-spring-2009-main-5orsetti-trimmings-spring-2009-podchambord-podessentials-chinon-fabrics-pod

Kom ihåg att det är bara din egen fantasi som sätter gränsen, och lyssna inte på vad andra tycker när det kommer till vad du tycker om för stil. Det är du som skall trivas i ditt sovrum, inte din kompis som kanske gillar en helt annan stil. Lyssna på ditt hjärta och vad du tycker om, det är det som kommer vara avgörande för  att du inte kommer att tröttna. Till skillnad från vad alla säger så är det just när du väljer med hjärtat det du verkligen gillar som du aldrig kommer att ångra dig, ditt hjärta kan nämligen inte ha fel, men börjar du resonera med hjärnan, om vad som är praktiskt och vad som håller i längden ….ja då kan allt gå fel!

0027_Phipps_Heather_Rugpreview

Låt det få ta lite tid, och planera detaljer! Rom byggdes som sagt inte på en dag! Försök få in lite personliga detaljer och speciella lösningar! Bläddra i tidningar och inredningsböcker för att få idéer.

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Att inreda ett sovrum!