Golvlampor!


Detta inlägg innehåller annonslänkar och Adlinks

Att välja lampor är inte alltid så lätt för när man väljer lampor måste man veta vad det är för ljus man söker och var man skall använda det någonstans. Det finns massor av snygga lampor men om det inte är rätt för miljön så kan det bli helt fel. När man tittar på lampor i butiken så är det oftast belysning och spotlights på själva lamporna vilket inte alltid ger rätt intryck om man inte är insatt.

Jag tycker att dessa stora golvlampor som ser ut som skrivbordslampor är så snygga!

När man skall välja lampor till sitt hem så behöver man flera typer av belysning för att skapa en bra och mysig miljö. Punktbelysning är en typ av belysning man behöver, och den typen av belysning skall fungera precis som den låter nämligen ”belysa en specifik punkt! Just en golvlampa kan vara en sådan punktbelysning som gör att man kan sitta i soffan och läsa en bok.

Men vad menas då med olika typer av belysning och varför skall man ha det? Jo för att inte skapa alltför stora kontraster mellan mörker och ljus så behöver man belysning på olika höjder och i kombination med ”mysbelysning” och allmänbelysning, och punktbelysning så skapar man en vacker miljö. När det kommer till just allmänbelysningen är det så klar en fördel om man kan dimmra belysningen, för då har den två funktioner. Då får man det mest behagliga ljus hemma och en mysig miljö som man snabbt kan ändra!

Just en sådan golvlampa som fanns på bilden ovan hittade jag HÄR och den är dessutom flyttbar och kan användas i många miljöer som här nedan i ett sovrum. Du hittar just denna lampa HÄR

 

Nu skall jag plantera ännu några frön! Då behöver jag också lite punktbelysning men även allmänbelysning! 🙂

Hoppas ni får en fin kväll!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.