Göra egna lampor!


Jag gillar att göra egna saker och ofta blir det att jag gör prylar av något som egentligen är avsett för något annat. Ni som läser min blogg kanske sett detta tips innan, men jag tyckte att det var aktuellt eftersom det nu börjar bli mörkt ute och jag tände mina egna lampor för första gången i går efter sommaren!

Jag hittade nämligen fina vaser på Mio möbler i vintras och så fort jag såg dom så vände jag på dom och såg hur fina dom skulle bli som lampor. Vaserna som jag ville göra lampor av kostade 29 kr styck så lamporna blev både billiga och fina.

Vad jag nu såg härom dagen var att Mio möbler hade fått in samma vaser fast i nya färger så jag tänkte att detta var aktuellt igen.

Som ni vet är det bara fantasin som sätter gränser som jag alltid tjatar om! 🙂

DSC03699

Köpte ett komplett kit med lampupphängare i porslin med textilmantlad anslutningskabel. Den textilmantlade kabeln köpte jag för att jag tyckte den var fin!

DSC03702

1 gängat rör och två muttrar och en dragavlastere med invändig gänga.

Började med att borra ett hål i botten på båda vaserna, man behöver ett specialborr. Det är ett sådant borr man använder till glas och kakel och jag valde ett 10 mm för att få igenom sladden genom hålet.

När man borrar i glas så får man vara lite försiktig och jag doppade borret i vatten i ibland i en rostfri bunke fylld med kallt vatten för att kyla borret då det blev väldigt varmt. I detta skedet är den inte längre duglig som vas som den var tänkt för! :)

DSC03705

Efter lite skruvande och skalat några kablar så blev det så här fint!

DSC03713

Nu skall de bara upp också!

DSC03709

Så här ser den ut när den lyser.

DSC03717

Här nedan ser ni en bild på mina lampor som jag satt i mitt köksfönster. Jag såg att Mio fått in vaserna i bland annat ljusrosa!

IMG_4396

…från en annan vinkel

IMG_4393   IMG_4395    IMG_4394

Detta får bli torsdagens tips till er! Hoppas ni gillar det och kanske ett projekt för helgen! Extra roligt att ha gjort det själv!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.