I dag är dagen att gå till nytt kontor!


I dag måndag är dagen då alla börjar arbeta på det kontor som jag har byggt om och inrett de senaste månaderna.

Jag har gjort allt ifrån ritning (alla väggar revs) och började om helt från början. Jag har ritat in alla ytor på nytt, vilka rum och användningsområden vi sakll ha, men har också hållt i hela renoveringen, allt materialval, all färgsättning och även möbelval och gardiner. Jag har även ansvarat för att teknisk specifikation på utrustning med allt i från nätverk till AV-utrustning och dataskärmar! All eldragning till allting som skulle installeras. Det gäller att ha tungan rätt i munnen.

Oftast är man ansvarig för t e x en bit, inredning, men i mitt fall blev det ALLT. Jag känner mig fantastiskt stolt över mig själv men jag tror att det är väldigt få som förstår vilket jobb som ligger bakom. Det går liksom inte att jämföra med en ombyggnad hemma som många har velat göra en jämförelse med under denna tid. Detta är 708 kvm kontorsyta och med all den specifikation som behövs. Allt ifrån avlopp och vatten till eldragningar och nätverk som måste finnas på vissa avsedda platser och som inte går att ändra i efterhand utan stora ingrepp! Hur det skall dras för att inget skall synas. Det ställs dessutom lite andra krav på en yta i offentlig miljö. Jag har under åren gjort många jobb liknande detta, men då har jag hållt i inredningen!

Jag fick också möjlighet att flytta in alla möbler innan slutbesiktning, något som aldrig händer i normalfallet men nu förstod byggaren hur noggrann jag är och att jag gjort detta innan. Vi har haft det bästa samarbetet jag någonsin haft med någon tidigare!

Nu är jag äntligen klar. Jag har lyckats hålla tidplanen och till och med lyckats överträffa den att inte bara vara klar den sista mars med byggnation, utan också att redan ha flyttat in. Att detta nu är ett avslutat projekt känns fantastiskt bra för det innebär att jag kan focusera på mitt ”riktiga jobb” som jag fått göra parallellt med detta jobbet som pågått samtidigt.

I dag har jag varit och diskat allt porslin, satt in i skåpen. Köpt vaser och snittblommor och satt på alla bord. Köpt skålar och fyllt med lite godis och i morgon kommer frukt och fika!

Nu är det bara att flytta in precis som planerat! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.