Lampskärmar 2 kommentarer


Alla har vi väl någon eget högst personligt förhållande till lampskärmar. Själv har jag alltid älskat lampskärmar och lockats av de möjligheter dom ger till en inredning. Precis som allting annat så går det ju mode även i lampskärmar.

Lampskärmar var också just det som en gång i tiden fick mig in på banan med inredning på riktigt. Allt började med att jag just fått en lägenhet på Viktoriagatan 15 B i Göteborg. Denna lägenhet skulle inredas från grunden så jag letade efter de speciella detaljer jag  behövde, bl a lampskärmar. Det gick inte att uppbringa lampskärmar i rosa rutigt tyg som jag ville ha, och jag kunde inte förstå varför man inte kunde få lampskärmar i samma tyg som gardintyg (det var 80-tal då glöm inte det ni som läser) Jag anmälde mig helt enkelt till en kurs i lampskärms-tillverkning, och innan kursen startat gick jag runt bl a exklusiva Inredningsbutiker i Göteborg och frågade om någon ville special beställa lampskärmar. Det ville man, jag arbetade för House, Martins Decorativa, Aktuell Design…och andra välkända butiker i Göteborg, sist men inte minst fick jag även göra Mulberry´s alla skärmar i Sverige och det största kontot fanns hos NK i Stockholm. Det var så det började min resa med inredning. Mitt första inköp för mina första tjänade kronor var en jättefin Mountinbike från Sportson i Göteborg. Kommer aldrig glömma den känslan att gå dit och köpa den för de pengarna som jag hade fått ihop. Att det sen blev butik och inredning på heltid det visste jag nog hela tiden…..men den första känslan är svår att framkalla igen.

orsetti-trimmings-spring-2009-main-5

orsetti-trimmings-spring-2009-pod

Nedan ett av mina (8 st) skyltfönster när jag öppnade butiken 2006. Men mitt företag startade jag redan 1993, vilket betyder att jag varit i branschen i 20 år i år!!!! Detta insåg jag inte ens förrän jag började räkna efter nu när jag sitter här och skriver….det betyder väl att det måste blir något jubileum i år…hmmmP4180035


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Lampskärmar

 • Cissi drotz

  Jag vill gärna lära mig göra olika lampskärmar. Här redan en hög material hemma. Här gått kvällskurs i tapetsering och klätt om tre fåtöljer 2 pallar o 2 stolar, så jag gillar att fixa.
  Utbildar du? Eller vet du var jag kan hitta en kurs?

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Cissi,
   Nej jag har inga kurser i lampskärmstillverkning. Däremot fanns det i Göteborg en liten butik som hette Lampskärmsateljén och jag vet inte om dom har kurser eller ens om dom fins kvar.
   Om du hittar någon så får du gärna delge mig, alltid roligt att veta.
   MVH
   Berith