Att förbereda gjutning av en platta!


Nu skall jag visa er hur det går till när vi gjuter en platta till vår glasgång. Denna plattan är inte stor och skall bli en gång mellan huskroppen och showroom. Det är detta som skall blir som ett vackert smycket till huset när det blir klart.

Har man inte gjutit en platta innan så kanske man skall starta med ett mindre projekt eller ta hjälp. Det som dock är oerhört viktigt, hur litet eller stort projektet än må vara, det är underarbetet. Jag brukar tjata om det, för jag vet att det är enkelt att tänka ”jag men är det verkligen så noga” Svaret är entydigt JA, om det är något som är viktigt så är det just underarbetet. Det gäller allt man gör!

Här håller vi på att jämna av ytan så att den är i våg.

Här håller Stefan på att skrapa och jämna av underlaget och vattenpasset drar han på det järnrören så att underlaget jämnas ut och det kunde lika gärna varit en bräda men här mäter han av underlaget också.

Sedan lade vi kantelementen med isolering på plats.

Nu skall kantstenar läggas på plats där kilarna sitter. Det innebär att man måste dela på dom för att det skall passa perfekt.

I går var vi även i väg och valde golv till vårt glasgång! Sedan skall plattan gjutas, men först skall vi färdigställa på andra sidan huset.

I morgon skall vi hämta det som skall bli vårt golv! Lovar att visa er det som skall bli ett fantastiskt vackert golv. Först skall förstås en hel del grundarbete göras då vi först måste gjuta plattan och få väggar på plats! Så det kommer dröja en tid innan ni får se det färdiga resultatet. Men golvet skall ni få se innan jag skall bara fotografera det först! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.