Fönster till nybyggnaden snart här!


I veckan som gått så har vi kontrollerat att fönstren vi beställt till vår nybyggnation i två plan är på väg och att inga förseningar väntas. Som det ser ut just nu så kommer dom i midsommarveckan eller veckan efter! Det låter lovande. Då kan vi äntligen fortsätta jobbet på insidan sedan.

Nästa steg när fönstren är på plats är också cederträ på utsidan. Än så länge har vi bara satt cederträ högst upp då vi hade det över sedan vi byggde showroom. Innan vi forstätter så måste fönstren komma på plats så att allting blir perfekt! Så himla härligt att få fortsätta på insidan.

Än så länge är fönstren på övervåningen ditsatta. I övrigt har Stefan satt kraftig plast så det inte skall regna in och blöta ner insidan innan vi får fönstren på plats.

Då när fönstren är på plats så blir det också dags att öppna upp på våningsplan två till att börja med. Vi har redan varit och tittat på dörr som blir likadan som de dörrar vi redan har i huset och som vi är väldigt nöjda med!

Det är redan förberett för el och golvvärme och även den öppna spisen är förberedd och det som är kvar är håltagning i taket när vi kommer så långt!

När det är avklarat med fönsterpartier så börjar jobbet med isolering och gips som skall komma på plats på insidan! Sedan tak, golvvärme och golv så klart!

Det brukar alltid bli så att lagom till semestern så har vi fullt byggprojekt i gång och det är precis det här vi älskar att hålla på med. Sedan skall ny terrass byggas utanför köket där vi nu har en del av en gammal terrass som skall rivas i sin helhet och görast nytt och större. Den skall även gå runt hörnet på själva huset som en liten spång med förhoppningsvis en pergola över. Vi får se hur vi gör när vi kommer så långt.

Det är så många saker jag ser fram emot. Att inreda min helt nya walk-in-clostet så klart men även de vackra vitrinskåpen som skall byggas på plats!

Sedan återstår även hela trädgårdsdelen på framsidan. Det blir ett rent och kärt nöje. Jag har i nuläget tänkt mig att ta bort Rönnbärsträdet och ersätta med 3 stycken Silverpäron! Mycket hinner så klart ändra sig längs vägens gång.

Så snart hoppas jag kunna visa mer på fortsättningen men i nuläget står jobbet lite still då vi inväntar fönstren. Allt har egentligen med Corona att göra, men det är bara att anpassa sig. Det är inte så att det går någon nöd på oss dirket för detta är bara ett roligt projekt! Det är roligt att förädla och bygga vidare på det man har. Bra för framtiden helt enkelt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.