Snart semestertider och att ta beslut för framtiden!


Snart är det dags för semester. Jag jobbar ännu 2 veckor eller rättare sagt det som är kvar av denna veckan och en vecka till. Varje år är det samma sak. Det blir någon form av race av allt som skall hinnas med och så jobbar man mycket och hårt så när semestern väl är här så tar det en vecka att varva ner. Känner ni igen er!?

Hur som helst är det skönt de här sista veckorna man försöker smaka lite på hur det är att ha semester. Jag som haft butik i alla år har tidigare inte haft någon semester jag har jobbat 10 år utan semester så för mig är detta en nyfunnen frihet som är ganska angenäm. Fast jag kan inte säga att jag lidit någon större skada under alla år utan var tid har sin charm. Allting skall vägas noggrant på våg vad man tycker är bra att lägga pengar på. Semester t e x.

Men för alla dom som klagar och har eget företag som jag själv och jämför med andra, så skall man veta att alla väljer själva hur dom vill leva sina liv. Jag klagade aldrig på att jag tidigare inte hade någon semester för det var mitt sätt att leva som jag själv bestämt. Som med allting så finns det fördelar och nackdelar.

Nej det är inte alltid en dans på rosor att driva eget men precis av samma anledning så krävs det andra uppoffringar att ha en anställning och det står alla fritt att välja själva. Att man själv tror att man måste vara anställd, eller att man som företagare tror att ”det finns inga jobb för mig” det är bara föreställningar man sätter upp själv. Allting går om man vill. Det gäller bara att bestämma sig.

Så här såg det ut när vi hade röjt ur vår butik och var på väg att lämna…en fantastisk känsla! Som självklart hade föregåtts av beslutet att säga upp avtalet eller ej. Det bästa jag gjort!

LOKAL

Alla böcker ligger nu på vårt stora lager och detta är bara en bråkdel av alla tyg- och tapetböcker vi har!

Lager

Lager 2

Så vad försöker jag säga med allt detta … jo, man är själv ansvarig för sin egen tillvaro och att jämföra sig med andra tjänar sällan något till. Att sätta upp mål för sitt eget liv och sin egna åstadkommanden är ett bra sätt att se att man är på väg dig man önskar.

Det var en fantastisk känsla att lämna våra lokaler som vi haft sedan 2005, och det föregicks så klart av stora beslut att ta men precis just det är en del av livet. Saker förändras. Nya steg tas!

DSC01806

DSC01801

DSC01783

DSC01779

Ett av dom beslut som jag tagit de senaste åren som jag är extremt nöjd med är att bygga vårt eget showroom i egen regi. Det har varit befriande på många sätt. Dels ekonomiskt så klart. Att betala en dyr hyra för en central butik i centrala Göteborg mitt emot Universeum där vi låg med 250 kvm tog en stor del av vår omsättning. Dessutom var vi bundna med öppettider att få ihop pengar för att verksamheten att går runt. Delar av den öppettiderna var helt enkelt bortkastad tid.

Anledningen till att jag tog det beslutet där och då var kommunens idiotiska beslut av att göra Västlänken och där de skulle börja gräva var just på Korsvägen och då gäller det att säga upp sitt avtal fortare än kvickt för att befinna sig i den röran det ville jag inte. Så när kontraktet löpte ut för nästa period och det var dags att teckna nytt då sa jag upp mitt avtal. Självklart inget lätt beslut men precis som med det mesta så måste man välja väg.

Det man måste förstå att allting är inte stöpt i en enda form, utan man kan alltid tänka om och tänka nytt och i dagens samhälle där saker och ting förändras i rasande takt så måste man alltid anpassa sig efter nya förutsättningar och aldrig tro att saker och ting kommer förbli det dom alltid varit. Så tänk lite friare. Försök skapa en vision hur du vill att din framtid skall se ut. Själv har jag en väldigt klar bild av vad jag vill. Den skall jag dela med mig en dag!

Hur som helst så skall det bli skönt med semester. Som den ordningsmänniska jag är så har jag gjort listor på vad jag skall hinna med under semestern. Det beror säkert på att jag inte riktigt vet hur man har semester. Nu finns det självklart en del roliga saker på mina listor också. Saker som jag ser fram emot.

Hoppas ni får en underbar tisdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.