Dockhus-inspiration!


Nu har jag påbörjat mitt lilla dockhus nummer 2. Vad är det som är så himla kul med dockhus. Förmodligen allt som är i liten skala. När man gillar att inreda så tycker man om att inreda vad som helst och i ett dockhus är det lättare att göra exakt som man vill för det går inte åt så mycket material. Däremot måste man använda sin fantasi! Det är väl en del i varför jag tycker det är så roligt!

Jag brukar börja med att bestämma golv och tapeter sedan förminskar jag mönster på tapeter som finns i verkligheten och tapetserar med på väggarna i dockhuset. Det enklaste är att skruva isär hela huset så att man kommer åt alla väggar!

Nu skall jag göra ett härligt blommigt dockhus i härliga färger. Huset skall gå i blå färger med inslag av andra färger. Jag har även tänkt att jag skall tapetsera möbler för att göra det lite extra kul men det innebär att jag även  där måste förminska vissa mönster jag vill använda.

Sist använde jag mönster från Designers Guild, här tapeten amrapali. När det gäller tyger använder jag befintliga och  syr av ochs om ni ser gjorde jag världens minsta lampskärm! Superroligt! Nu skall det bli mer av detta!

Perfekt när det regnar ute och man kan sitta på insidan och pyssla lite istället!

Hoppas ni får en underbar torsdag!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.